Крок 1 з 6
Качка ½ шт, вода 4 л, лавровий лист 1 шт, духмяний перець 2 шт.
Качку гарно промити, залити 4 літрами холодної води. Довести до кипіння, зняти піну, додати лавровий лист, духмяний перець і на маленькому вогні варити 1,5 години.
Крок 2 з 6
Буряк 300 г, цукор 1 ст.л., оцет 1 ч.л., сіль до смаку, томатна паста 4 ст.л., бульйон з качки 150 мл
Буряк почистити й нарізати соломкою. Покласти в сотейник, додати цукор, оцет, трохи солі, томатну пасту, трохи бульйону з качки, накрити кришкою і тушкувати 30 хв. Якщо треба, підлити бульйон.
Крок 3 з 6
Цибуля 2 шт., корінь петрушки 1 шт., корінь селери 100 г, морква 2 шт., олія 3 ст.л., цукор 1 ст.л.
Нарізати цибулю чвертькільцями, корінь петрушки, селеру і моркву — соломкою. Нагріти в сотейнику олію (або стільки ж качиного жиру), покласти овочі, посипати цукром і пасерувати на середньому вогні до м'якості й рум'яності 15 хв.
Крок 4 з 6
Капуста 400 г, картопля 4 шт., лавровий лист 2 шт., духмяний перець 3 шт., сіль 1 ст.л., чорнослив 10 шт., сушений любисток 1/2 ч.л.
Капусту нашаткувати. Картоплю нарізати кубиками. З бульйону витягнути качку. Покласти картоплю, лавровий лист, духмяний перець, 1 ст.л солі та пасеровані моркву, селеру, цибулю, корінь петрушки. Довести до кипіння, варити 5 хв. Додати капусту та любисток (на бажання), довести до кипіння, варити 10 хв. Додати буряк з томатом, промитий чорнослив і довести до кипіння, посолити до свого смаку. Зняти з вогню.
Крок 5 з 6
Кріп 1 пучок, петрушка 1 пучок, часник 3 зубки, гострий перець до смаку
Зелень порізати, часник вичавити через прес. Додати до борщу.На бажання покласти гіркий перець. Довести до смаку сіллю.
Крок 6 з 6 👨🍳
Сметана до борщу
Дати борщу настоятися 10-15 хвилин. Подавати зі сметаною до борщу від “Сільпо”, яка має ідеальну жирність та збалансованість смаку, щоб ваш борщ смакував ще краще.