Харчо

Інгредієнти

на 5 порції

  • Яловичина на кістці 500 г
  • Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
  • Рис 120 г
  • Часник 3 зубки
  • Паста томатна 2 ст.л.
  • Приправа «Хмелі-сунелі» 1 ч.л.
  • Ткемалі 4 ст.л.
  • Перець червоний мелений 0.5 ч.л.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений 0.25 ч.л.
  • Олія 2 ст.л.
  • Волоські горіхи 40 г
  • Кінза 1 пучок
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Харчо

100 хвилин

Суп харчо — це справжня перлина грузинської кухні, що зігріває не лише тіло, а й душу. Насичений, пряний, густий — він вражає глибиною смаку та ароматів. Основа з яловичини на кістці, ароматна кінза, кислинка ткемалі, щіпка хмелі-сунелі і хрумкі волоські горіхи створюють ідеальний гастрономічний ансамбль.

Харчова цінність порції

  • Ккал380
  • Білки25г
  • Жири18г
  • Вуглеводи29г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 8

Харчо - крок 1 з 8
Яловичина на кістці 500 г, вода 2 л
Яловичину на кістці добре вимийте, покладіть у каструлю з холодною водою. Доведіть до кипіння, зніміть шум на поверхні й варіть на мінімальному вогні 1,5 години.

Крок 2 з 8

Харчо - крок 2 з 8
Цибуля 1 шт, олія 2 ст. л.
Поки вариться бульйон, почистьте і подрібніть цибулю. Обсмажте її на олії до золотистого кольору.

Крок 3 з 8

Харчо - крок 3 з 8
Паста томатна 2 ст. л., ткемалі 4 ст. л.
Додайте томатну пасту і ткемалі, перемішайте і тушкуйте 3-4 хв. Якщо немає ткемалі, його можна замінити гранатовим соком або невеликою кількістю лимонного соку. Додавати їх треба не в засмажку, а в суп.

Крок 4 з 8

Харчо - крок 4 з 8
«Хмелі-сунелі» 1 ч. л., перець червоний мелений 0.5 ч. л., сіль 1 ч. л., перець чорний мелений 0.25 ч. л.
Коли бульйон звариться, викладіть в нього засмажку, додайте хмелі-сунелі, червоний перець, сіль та чорний перець.

Крок 5 з 8

Харчо - крок 5 з 8
Рис довгозернистий 120 г
Промийте рис кілька разів до прозорості води і додайте в суп. Варіть ще 10-15 хв, поки рис не стане м’яким.

Крок 6 з 8

Харчо - крок 6 з 8
Волоські горіхи 40 г, горіхи 3 зубки, кінза 1 пучок
Горіхи подрібніть у блендері. Часник почистьте і пропустіть через прес. Більшу частину кінзи подрібніть.

Крок 7 з 8

Харчо - крок 7 з 8
Додайте підготовлені інгредієнти в суп і перемішайте.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Харчо - крок 8 з 8
Вимкніть вогонь. Дайте харчо настоятися 10 хв і подавайте, прикрасивши кінзою, що залишилася.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot