Турецький суп із сочевицею

Інгредієнти

на 4 порції

  • Сочевиця червона 1 скл
  • Цибуля жовта ріпчаста 1 шт
  • Морква 2 шт
  • Корінь селери 100 г
  • Цибуля порей 1 шт
  • Паста томатна 1 ст.л.
  • Олія 2 ст.л.
  • Овочевий бульйон 2 л
  • Мʼята сушена 1/2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чилі ½ ч.л.
  • Лимон 1 шт
  • Масло вершкове 30 г
  • Приладдя для приготування 1 шт

Турецький суп із сочевицею

50 хвилин

Мерджимек чорбаси — одна з найголовніших страв турецької кухні. Цей суп готують із жовтої або червоної сочевиці, а сушена м’ята й перчик надають страві характерного смаку й аромату.

Харчова цінність порції

  • Ккал303
  • Білки16г
  • Жири
  • Вуглеводи38г

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 5

Турецький суп із сочевицею - крок 1 з 5
Морква 2 шт, корінь селери 100 г, цибуля порей 1 шт., вода 2 л
Приготуйте овочевий бульйон. Овочі почистьте, помийте, залийте водою і варіть 30 хв на повільному вогні.

Крок 2 з 5

Турецький суп із сочевицею - крок 2 з 5
Цибуля жовта ріпчаста 1 шт., паста томатна 1 ст. л.
Цибулю почистьте, наріжте дрібними кубиками й обсмажте в олії. Коли цибуля стане прозорою, додайте томатну пасту і смажте, помішуючи, хвилину-дві.

Крок 3 з 5

Турецький суп із сочевицею - крок 3 з 5
У каструлю з бульйоном додайте засмажку.

Крок 4 з 5

Турецький суп із сочевицею - крок 4 з 5
Сочевиця червона 1 скл, сіль
Додайте в суп сочевицю і сіль до смаку, доведіть до кипіння. Зменште вогонь і варіть близько пів години — поки сочевиця не розвариться.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Турецький суп із сочевицею - крок 5 з 5
Мʼята сушена 1/2 ч. л., лимон 1 шт., масло вершкове 30 г
Готовий суп подрібніть блендером. На сковороді розтопіть вершкове масло, всипте перець чилі пластівцями. Помішуючи, прогрійте пів хвилини. Перед подачею посипте суп сухою м’ятою і полийте гострим соусом зі сковороди. Подавайте мерджимек чорбаси зі скибочкою лимона до кожної порції.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot