Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Тертий пиріг з яблуками

Інгредієнти

на 4 порції

  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 260 г
  • Кориця з цукром 3 ч.л.
  • Цукор 150 г
  • Яблука 3 шт
  • Вершкове масло 150 г
  • Розпушувач для тіста 1 шт
  • Морозиво для подачі 50 г

Тертий пиріг з яблуками

1 год 20 хв

Тертий яблучний пиріг, крухий пиріг, кучерявий пляцок, пісочний пиріг – назв у цієї страви безліч, але зміст один – смачне тісто та духмяні яблучка. Тертий яблучний пиріг приготувати настільки легко, що якщо ви ніколи не готували випічку, він все одно вдасться.

Харчова цінність порції

  • Ккал275
  • Білки
  • Жири12г
  • Вуглеводи35г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Тертий пиріг з яблуками - крок 1 з 6
Рецепт тертого пирога з яблуками починається з тіста. Для його приготування беремо містку посудину, або гарно очищуємо кухонну поверхню, якщо ви замішуєте на стільниці. Попередньо дайте вершковому маслу полежати при кімнатній температурі. Щоб було легше місити тісто, масло має бути м’яким. Потім збийте міксером чи віничком або перетріть виделкою масло з цукром до однорідної маси.

Крок 2 з 6

Тертий пиріг з яблуками - крок 2 з 6
Додайте до збитої суміші (суміш масла і цукру) яйце та знову збийте до однорідної маси. Цукор має розтанути. Далі потрібно в окремій мисці додати до борошна розпушувач та гарно перемішати. Суху суміш поступово додайте до вологої маси й гарно все замісіть. У вас має вийти еластичне й м’яке тісто. Рекомендуємо не сильно місити це тісто, щоб воно не стало надмірно тугим.

Крок 3 з 6

Тертий пиріг з яблуками - крок 3 з 6
Тісто розділіть на дві нерівні частини й обидві загорніть в харчову плівку. Більшу частину відправте в морозилку на 30-40 хвилин, а меншу просто в холодильник на 30 хвилин. Більший шматок має добряче застигнути, щоб його можна було натерти, а менший має трошки охолонути, аби гарно розтягуватися.

Крок 4 з 6

Тертий пиріг з яблуками - крок 4 з 6
Начинка – головна окраса цього рецепту. Тож поки стигне тісто, можна зайнятися яблучками. Помийте, зріжте з них шкірку та виріжте серцевини. Натріть яблука на грубій терці, а якщо утворилось багато рідини, злийте її (сік з яблук нам не знадобиться в цьому рецепті).

Крок 5 з 6

Тертий пиріг з яблуками - крок 5 з 6
Дістаньте з холодильника менший шматок тіста та розкачайте його між двома листками пергаменту. Верхній листок приберіть, а разом з нижнім перемістіть тісто на дно форми для випікання. На тісто покрадіть яблука рівним шаром. Зверху їх потрібно посипати корицею з цукром. Дістаньте більшу частину тіста та натріть її на грубу тертці поверх начинки.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Тертий пиріг з яблуками - крок 6 з 6
Деко ставте в розігріту духовку з температурою 170°С на 35-40 хвилин. Час від часу спостерігайте за тим, як карамелізується начинка і запікається верхній шар.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot