Свинина запечена у духовці

Інгредієнти

на 10 порції

  • Свинина 1 кг
  • Французька гірчиця 4 ст.л.
  • Мед 2 ст.л.
  • Кетчуп 2 ст.л.
  • Мелена копчена паприка 2 ч.л.
  • Сухий часник 2 ч.л.
  • Сіль 1.25 ст.л.
  • Чорний мелений перець 0.25 ч.л.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Свинина запечена у духовці

165 хвилин

Традиційні українські свята не обходяться без головної м'ясної страви. Залишаючись вірними традиціям, пропонуємо до вашої уваги простий і дуже смачний рецепт свинини, запеченої у духовці. Ароматне м'ясо в глазурі з меду та гірчиці сподобається навіть найвибагливішим гурманам.

Харчова цінність порції

  • Ккал169
  • Білки8.1г
  • Жири14.1г
  • Вуглеводи2.5г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Свинина запечена у духовці - крок 1 з 6
Свинина 1 кг, вода 1 л, сіль 1 ст. л.
Для запікання добре підходить шия, окіст або спинна частина свинини. М'ясо добре вимийте. У глибокому посуді змішайте 1 літр холодної очищеної води і 1 ст. л. солі. Перемішайте, щоб сіль повністю розчинилася. Викладіть м'ясо в сольовий розчин, залиште на 1 годину.

Крок 2 з 6

Свинина запечена у духовці - крок 2 з 6
Копчена паприка 2 ч. л., сухий часник 2 ч. л., сіль 0,5 ч. л., перець 0,25 ч. л., кетчуп 2 ст. л.
Приготуйте маринад. У глибокій піалі змішайте копчену паприку, сухий часник, сіль та чорний мелений перець. Додайте до спецій кетчуп, добре перемішайте.

Крок 3 з 6

Свинина запечена у духовці - крок 3 з 6
Свинину дістаньте із сольового розчину, обсушіть паперовими рушниками. Тонким ножем зробіть надрізи в м'якоті. Вони допоможуть м'ясу краще увібрати маринад. За допомогою кулінарного пензлика натріть свинину маринадом і залиште щонайменше на 30 хв для просочення, а краще на ніч.

Крок 4 з 6

Свинина запечена у духовці - крок 4 з 6
Мед 2 ст. л., французька гірчиця 4 ст. л.
Перед запіканням полийте свинину медом. Рівномірно розподіліть мед по всій поверхні м'яса. Зверху розподіліть французьку гірчицю. Вона додасть м'ясу пікантної нотки.

Крок 5 з 6

Свинина запечена у духовці - крок 5 з 6
Добре промариноване м'ясо щільно загорніть у фольгу для випікання, перекладіть у жароміцну форму. Поставте м'ясо в розігріту до 180 °C духовку на 60 хв. Через вказаний час дістаньте свинину з духовки, обережно розкрийте фольгу і поверніть м'ясо в духовку ще на 10-15 хв, щоб воно підрум'янилося. Вийміть готову свинину з духовки і дайте відпочити м'ясу під фольгою ще 15-20 хв.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Свинина запечена у духовці - крок 6 з 6
Наріжте м'ясо порційними шматочками та подавайте до столу зі свіжими овочами, зеленню та улюбленим соусом.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot