Стейк на грилі

Інгредієнти

на 1 порції

  • Стейк свинячий 1 шт
  • Французька гірчиця 30 г
  • Соняшникова олія 20 мл
  • Соєвий соус 30 мл
  • Мед 20 г
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль 0.5 ч. л.
  • Чорний мелений перець 0.25 ч. л.
  • Приладдя для приготування 1 шт

Стейк на грилі

40 хвилин

Якщо у вас є електричний гриль, обов'язково спробуйте приготувати на ньому соковитий стейк зі свинини. Крім часу для маринування м'яса, весь процес займе у вас трохи більш як 10 хвилин. Проте результат вас приємно здивує.

Харчова цінність порції

  • Ккал268.3
  • Білки13.8г
  • Жири21г
  • Вуглеводи4.8г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 9

Стейк на грилі - крок 1 з 9
Мед 20 г, соєвий соус 30 мл, соняшникова олія 20 мл, французька гірчиця 30 г
Змішайте інгредієнти для маринаду. У глибокому посуді з'єднайте рідкий мед, соєвий соус, рафіновану олію та французьку гірчицю. Перемішайте суміш до однорідної консистенції.

Крок 2 з 9

Стейк на грилі - крок 2 з 9
Часник 2 зубчики
Почистьте зубчики часнику від лушпиння, наріжте тонкими слайсами. Додайте часник у маринад.

Крок 3 з 9

Стейк на грилі - крок 3 з 9
Сіль 0,5 ч. л., чорний мелений перець 0,25 ч. л.
Посоліть маринад, приправте чорним меленим перцем. За бажанням можна додати спеції для м'яса.

Крок 4 з 9

Стейк на грилі - крок 4 з 9
Стейк свинячий 1 шт.
Стейк промийте, обсушіть паперовими рушниками.

Крок 5 з 9

Стейк на грилі - крок 5 з 9
Перекладіть стейк у маринад і залиште мінімум на 30 хв за кімнатної температури. Якщо є можливість, залишіть м'ясо в маринаді на ніч у холодильнику. Це дозволить маринаду глибше проникнути у волокна м'яса, що зробить його ще більш соковитим та ароматним.

Крок 6 з 9

Стейк на грилі - крок 6 з 9
Розігрійте електричний гриль до температури 200 °C. Змастіть пластини гриля невеликою кількістю олії. Вийміть стейки з маринаду, приберіть слайси часнику, дайте зайвій рідині стекти. Викладіть стейк на гриль. Важливо: перед смаженням м’ясо повинне бути кімнатної температури.

Крок 7 з 9

Стейк на грилі - крок 7 з 9
Готуйте стейки зі свинини протягом 4-5 хв до утворення красивої золотистої скоринки. Перевірте готовність м'яса за допомогою термометра, внутрішня температура має досягти 63 градусів.

Крок 8 з 9

Стейк на грилі - крок 8 з 9
Загорніть готовий стейк у фольгу та залиште на 10 хв. Це дозволить сокам рівномірно розподілитися по всьому шматку м'яса, що зробить його ще більш соковитим і смачним.

Крок 9 з 9 👨‍🍳

Стейк на грилі - крок 9 з 9
Готовий стейк зі свинини подавайте зі свіжими або маринованими овочами. Гарним доповненням стане гострий кетчуп чи улюблений соус.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot