Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Паста по-турецьки

Інгредієнти

на 4 порції

  • Паста (пенне, фарфале або фузілі) 300 г
  • М’ясний фарш 400 г
  • Порошок карі 5 г
  • Чорний мелений перець 1 г
  • Сухий часник 2 г
  • Мелена паприка 8 г
  • Сіль 5 г
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.
  • Грецький йогурт 200 г
  • Часник 3 зубчики
  • Оливкова олія 30 мл
  • Вершкове масло 50 г
  • Свіжі томати 200 г
  • Свіжа петрушка 10 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Паста по-турецьки

40 хвилин

Приготуйте насичену пасту по-турецьки з пряним м’ясним фаршем, часниково-йогуртовим соусом та масляним соусом із паприкою. Страва поєднує яскраві спеції, свіжі томати та зелень — виходить ароматно, ситно й святково.

Харчова цінність порції

  • Ккал175
  • Білки10г
  • Жири
  • Вуглеводи16г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 9

Паста по-турецьки - крок 1 з 9
Паста – 300 г, сіль – 5 г, вода – 2 л
Відваріть пасту в підсоленій воді до стану аль денте (варіть на 2 хв менше, ніж вказано на упаковці).

Крок 2 з 9

Паста по-турецьки - крок 2 з 9
Оливкова олія – 30 мл, м’ясний фарш – 400 г, порошок карі – 5 г, чорний перець – 1 г, сухий часник – 2 г, мелена паприка – 5 г, сіль – 2 г
На сковороді з розігрітою оливковою олією обсмажте м’ясний фарш. Додайте порошок карі, чорний мелений перець, сухий часник, мелену паприку та сіль. Помішуючи, обсмажуйте на середньому вогні, доки фарш не змінить колір.

Крок 3 з 9

Паста по-турецьки - крок 3 з 9
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Коли м’ясо трохи підрум’яниться, додайте дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Помішуючи, продовжуйте готувати фарш із цибулею на середньому вогні до повної готовності.

Крок 4 з 9

Паста по-турецьки - крок 4 з 9
Грецький йогурт – 200 г, часник – 3 зубчики, сіль – 1 г
В окремому посуді змішайте грецький йогурт із подрібненим часником та дрібкою солі. Перемішайте соус до однорідної консистенції.

Крок 5 з 9

Паста по-турецьки - крок 5 з 9
Вершкове масло – 50 г, мелена паприка – 3 г
У маленькій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте мелену паприку та прогрійте суміш протягом 10 секунд, щоб паприка віддала свій колір та аромат маслу.

Крок 6 з 9

Паста по-турецьки - крок 6 з 9
На тарілку викладіть готову пасту. Зверху розподіліть шар часниково-йогуртового соусу.

Крок 7 з 9

Паста по-турецьки - крок 7 з 9
Зверху викладіть м’ясний фарш, обсмажений із цибулею та спеціями.

Крок 8 з 9

Паста по-турецьки - крок 8 з 9
Полийте страву ароматним вершковим маслом із паприкою.

Крок 9 з 9 👨‍🍳

Паста по-турецьки - крок 9 з 9
Свіжі томати – 200 г, свіжа петрушка – 10 г
Наріжте томати кубиками, посипте ними готову страву. Додайте свіжу петрушку для аромату. Ситну, пряну та неймовірно смачну пасту по-турецьки подавайте відразу після приготування.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot