Крок 1 з 9
![Паста по-турецьки - крок 1 з 9]()
Паста – 300 г, сіль – 5 г, вода – 2 л
Відваріть пасту в підсоленій воді до стану аль денте (варіть на 2 хв менше, ніж вказано на упаковці).
Крок 2 з 9
![Паста по-турецьки - крок 2 з 9]()
Оливкова олія – 30 мл, м’ясний фарш – 400 г, порошок карі – 5 г, чорний перець – 1 г, сухий часник – 2 г, мелена паприка – 5 г, сіль – 2 г
На сковороді з розігрітою оливковою олією обсмажте м’ясний фарш. Додайте порошок карі, чорний мелений перець, сухий часник, мелену паприку та сіль. Помішуючи, обсмажуйте на середньому вогні, доки фарш не змінить колір.
Крок 3 з 9
![Паста по-турецьки - крок 3 з 9]()
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Коли м’ясо трохи підрум’яниться, додайте дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Помішуючи, продовжуйте готувати фарш із цибулею на середньому вогні до повної готовності.
Крок 4 з 9
![Паста по-турецьки - крок 4 з 9]()
Грецький йогурт – 200 г, часник – 3 зубчики, сіль – 1 г
В окремому посуді змішайте грецький йогурт із подрібненим часником та дрібкою солі. Перемішайте соус до однорідної консистенції.
Крок 5 з 9
![Паста по-турецьки - крок 5 з 9]()
Вершкове масло – 50 г, мелена паприка – 3 г
У маленькій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте мелену паприку та прогрійте суміш протягом 10 секунд, щоб паприка віддала свій колір та аромат маслу.
Крок 6 з 9
![Паста по-турецьки - крок 6 з 9]()
На тарілку викладіть готову пасту. Зверху розподіліть шар часниково-йогуртового соусу.
Крок 7 з 9
![Паста по-турецьки - крок 7 з 9]()
Зверху викладіть м’ясний фарш, обсмажений із цибулею та спеціями.
Крок 8 з 9
![Паста по-турецьки - крок 8 з 9]()
Полийте страву ароматним вершковим маслом із паприкою.
Крок 9 з 9 👨🍳
![Паста по-турецьки - крок 9 з 9]()
Свіжі томати – 200 г, свіжа петрушка – 10 г
Наріжте томати кубиками, посипте ними готову страву. Додайте свіжу петрушку для аромату. Ситну, пряну та неймовірно смачну пасту по-турецьки подавайте відразу після приготування.