Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Парміджана з баклажанів

Інгредієнти

на 6 порції

  • Баклажани 1 кг
  • Моцарела 400 г
  • Пармезан 90 г
  • Томати свіжі 600 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 1 зубок
  • Олія 500 мл
  • Базилік свіжий 20 г
  • Сіль 5 г
  • Італійські трави 5 г
  • Цукор 5 г
  • Приладдя для приготування 2 шт.

Парміджана з баклажанів

80 хвилин

Парміджана з баклажанів — це південноіталійська легенда із шарів смажених баклажанів, томатного соусу й сиру. Готується напрочуд просто, а смакує яскраво й незабутньо. Готуйте з простим покроковим рецептом.

Харчова цінність порції

  • Ккал130
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 8

Парміджана з баклажанів - крок 1 з 8
Баклажани – 1 кг
Поріжте баклажани уздовж на слайси товщиною 4–5 мм.

Крок 2 з 8

Парміджана з баклажанів - крок 2 з 8
Олія для фритюру – 500 мл
Обсмажте баклажани у фритюрі так, щоб олія їх повністю покривала, до легкого золотистого кольору. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Крок 3 з 8

Парміджана з баклажанів - крок 3 з 8
Цибуля – 100 г, часник – 10 г, томати – 600 г
Подрібніть цибулю й часник. Томати перебийте у блендері до стану пюре.

Крок 4 з 8

Парміджана з баклажанів - крок 4 з 8
Олія – 30 мл, італійські трави – 5 г, цукор – 5 г, сіль – 5 г
Обсмажте цибулю на сковороді з олією до прозорості. Додайте томати, часник, італійські трави, цукор і сіль. Протушкуйте 15 хв, щоб випарувалась зайва волога.

Крок 5 з 8

Парміджана з баклажанів - крок 5 з 8
Олія – 5 мл
Змастіть форму для запікання олією. Викладіть шар обсмажених баклажанів на дно й полийте частиною соусу.

Крок 6 з 8

Парміджана з баклажанів - крок 6 з 8
Пармезан – 90 г
Викладіть поверх соусу шар натертої моцарели. Повторюйте шари баклажани – соус – моцарела, поки не скінчаться інгредієнти. Зверху посипте натертим пармезаном.

Крок 7 з 8

Парміджана з баклажанів - крок 7 з 8
Відправте у духовку, запікайте при 180 °C 30–35 хв, доки сир не стане золотистим.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Парміджана з баклажанів - крок 8 з 8
Базилік свіжий – 20 г
Дайте страві охолонути, прикрасьте свіжим базиліком і подавайте порційними шматочками. Парміджана з баклажанів найкраще смакує охолодженою.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot