Лимонний тарт

Інгредієнти

на 8 порції

  • Борошно пшеничне 250 г
  • Масло вершкове 100 г
  • Цукор 250 г
  • Лимон 4 шт.
  • Яйце куряче 5 шт.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Лимонний тарт

85 хвилин

Ароматний лимонний тарт — це ніжний десерт з хрусткою пісочною основою та насиченою кисло-солодкою начинкою. Ідеально пасує до чаю або як святковий десерт для лимонолюбів.

Харчова цінність порції

  • Ккал277
  • Білки
  • Жири10.8г
  • Вуглеводи40.5г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 8

Лимонний тарт - крок 1 з 8
Підготуйте інгредієнти. Масло добре охолодіть, щоб було твердим. Яйця і лимони помийте й обсушіть. Борошно добре просійте, щоб наситити повітрям.

Крок 2 з 8

Лимонний тарт - крок 2 з 8
Цукор 50 г, лимон ½ шт, борошно 200 г, яйце 1 шт., масло вершкове 100 г
У блендер додайте борошно, яйце, цукор, порізане кубиками холодне масло, сік та цедру половини лимона. Перебийте до стану дрібної крихти. Потім висипте крихту на робочу поверхню і швидко зліпіть в кулю, щоб тісто не встигло нагрітися. Якщо потрібно, додайте 1 ст. л. холодної води, щоб тісто краще ліпилося.

Крок 3 з 8

Лимонний тарт - крок 3 з 8
Розкачайте тісто в пласт товщиною 3 мм між двома відрізами пергаментного паперу. Обережно перенесіть тісто у форму для тарта (діаметром 25 см), сформувавши бортики. Пергамент приберіть. Поставте заготовку в холодильник на 15 хв.

Крок 4 з 8

Лимонний тарт - крок 4 з 8
Лимони 3½ шт., цукор 200 г
Почніть готувати начинку для тарта. Зніміть цедру з решти лимонів і вичавіть з них сік. Цедру змішайте з цукром й залиште на 15 хв.

Крок 5 з 8

Лимонний тарт - крок 5 з 8
Яйця 4 шт., борошно 50 г
Яйця збийте вінчиком з борошном.

Крок 6 з 8

Лимонний тарт - крок 6 з 8
До яєчної маси додайте сік лимонів та лимонний цукор. Перемішайте до однорідності й дайте начинці настоятися 30 хв.

Крок 7 з 8

Лимонний тарт - крок 7 з 8
Форму з тістом дістаньте з холодильника. Накрийте тісто пергаментом і насипте гніт (наприклад, горох чи рис), щоб тісто не здулося під час випікання. Поставте в розігріту до 200°C духовку на 15 хв. Потім зніміть папір із гнітом і допікайте ще 5 хв. Вилийте на тісто начинку і випікайте ще 30 хвилин при 160°C.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Лимонний тарт - крок 8 з 8
Дайте тарту повністю охолонути у формі, щоб начинка стабілізувалась. Якщо після охолодження тарт все ще злегка м’який, поставте його в холодильник ще на годину. Подавайте тарт, порізавши на порційні шматочки та прикрасивши кружальцями лимона.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot