Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Куліш

Інгредієнти

на 6 порції

  • М’ясо на кістці 400 г
  •  Вода 2.5 л
  •  Картопля 300 г
  •  Пшоно 200 г
  •  Грудинка копчена 150 г
  •  Цибуля ріпчаста жовта 240 г
  •  Морква 150 г
  •  Масло вершкове 20 г
  •  Олія 50 мл
  •  Лавровий лист 2 шт.
  •  Перець духмяний горошком 3 шт.
  •  Сіль 1 ч.л.
  •  Перець чорний мелений ¼ ч. л.
  •  Часник сушений ¼ ч. л.
  •  Кріп 10 г
  •  Петрушка 10 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Куліш

60 хвилин

Куліш — традиційна українська перша страва з пшона, яка дарує ситність і тепло. Це проста, але дуже символічна їжа, яку цінували ще козаки. Приготуйте куліш за цим рецептом і відчуйте смак нашої кулінарної спадщини у своїй тарілці.

Харчова цінність порції

  • Ккал97
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи10г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Куліш - крок 1 з 6
М’ясо на кістці – 400 г, вода – 2,5 л, морква – 50 г, цибуля – 80 г, лавровий лист – 1 шт., перець духмяний – 3 шт.
Приготуйте м’ясний бульйон: залийте м’ясо холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть шум. Додайте моркву, цибулю, лавровий лист і духмяний перець. Варіть на слабкому вогні 1,5–2 години, потім процідіть. У готовий бульйон додайте картоплю, нарізану кубиками, і варіть 5–7 хвилин.

Крок 2 з 6

Куліш - крок 2 з 6
Пшоно – 200 г
Промийте пшоно до прозорої води. Додайте в каструлю до картоплі та варіть на слабкому вогні ще 5 хвилин.

Крок 3 з 6

Куліш - крок 3 з 6
3 Цибуля – 160 г, морква – 100 г, грудинка копчена – 150 г, олія – 50 мл, масло вершкове – 20 г
Цибулю почистьте і наріжте кубиками, моркву натріть. На сковороді розігрійте масло з олією. Додайте цибулю і моркву, обсмажуйте 3–4 хвилини. Додайте нарізану смужками грудинку, обсмажуйте ще 5 хвилин, перемішуючи.

Крок 4 з 6

Куліш - крок 4 з 6
Перекладіть обсмажені овочі з грудинкою у каструлю з кулешем. Перемішайте і варіть ще 5–7 хвилин до готовності пшона й картоплі.

Крок 5 з 6

Куліш - крок 5 з 6
Лавровий лист – 1 шт., сіль – 1 ч. л., перець чорний мелений – ¼ ч. л., часник сушений – ¼ ч. л., кріп – 10 г, петрушка – 10 г
Наприкінці приготування додайте спеції та подрібнену зелень. Перемішайте.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Куліш - крок 6 з 6
Насипте в тарілки і подавайте куліш гарячим.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot