Крок 1 з 14
![Котлета по-київськи з тріски - крок 1 з 14]()
Масло вершкове - 130 г, петрушка та кріп - по 10 г, часник - 15 г
Петрушку та кріп дрібно посічіть. Часник натріть або пропустіть через прес.
Крок 2 з 14
![Котлета по-київськи з тріски - крок 2 з 14]()
Змішайте подрібнену зелень з м’яким вершковим маслом і поставте в холодильник, щоб маса затверділа.
Крок 3 з 14
![Котлета по-київськи з тріски - крок 3 з 14]()
Філе тріски - 400 г
Філе тріски надріжте вздовж, щоб утворилась така собі “книжечка”. Розгорніть її і посоліть всередині.
Крок 4 з 14
![Котлета по-київськи з тріски - крок 4 з 14]()
Розтягніть харчову плівку по поверхні стола або обробної дошки. Викладіть на неї надрізане філе тріски. Розгорніть і заповніть кожну “книжечку” зеленим маслом.
Крок 5 з 14
![Котлета по-київськи з тріски - крок 5 з 14]()
Відріжте плівку і щільно замотайте в неї рибу з маслом. Сформовані таким чином котлетки покладіть у морозилку, щоби вони трошки підмерзли і добре тримали форму. Зовсім заморожувати їх не треба.
Крок 6 з 14
![Котлета по-київськи з тріски - крок 6 з 14]()
Борошно - 100 г, яйце куряче - 1 шт, панірувальні сухарі - 100 г
В окремі миски насипте борошно та панірувальні сухарі. Також окремо розбийте яйце та збовтайте його до однорідності.
Крок 7 з 14
![Котлета по-київськи з тріски - крок 7 з 14]()
Дістаньте кожну котлетку з плівки, обваляйте її у борошні, потім змочіть яйцем і щедро запаніруйте сухарями.
Крок 8 з 14
![Котлета по-київськи з тріски - крок 8 з 14]()
Картопля - 300 г
Картоплю почистьте, наріжте на довільні шматки і поставте варитися в підсоленій воді. Зварену картоплю перетріть через сито або зробіть з неї пюре за допомогою товкачика.
Крок 9 з 14
![Котлета по-київськи з тріски - крок 9 з 14]()
Вершки 33% - 100 г, вершкове масло - 20 г
Щоб приготувати заправку для картоплі, у сотейник налийте вершки і додайте до них столову ложку з гіркою вершкового масла. Поставте на маленький вогонь нагріватись, поки масло не розтане. Вершки не повинні закипіти.
Крок 10 з 14
![Котлета по-київськи з тріски - крок 10 з 14]()
Додайте до пюре гарячі вершки з маслом і ретельно все змішайте ложкою. Пюре має бути пухким, тягучим і насиченим повітрям.
Крок 11 з 14
![Котлета по-київськи з тріски - крок 11 з 14]()
М’ята - 10 г
Зі стебла м’яти зніміть листочки, промийте їх та обсушість. Складіть їх стосиком, скрутіть і дрібно посічіть.
Крок 12 з 14
![Котлета по-київськи з тріски - крок 12 з 14]()
Зелений горошок - 100 г, вершки - 30 г
Столову ложку зеленого масла, яке залишилось від приготування котлет, розтопіть у сотейнику. Додайте до нього зелений горошок і обсмажте протягом 1-2 хвилин. Потім влийте у сотейник вершки і всипте посічену м’яту. Помішуючи, прогрійте горошок у вершках.
Крок 13 з 14
![Котлета по-київськи з тріски - крок 13 з 14]()
Олія - 1 літр
Розігрійте олію в каструлі і опустіть у неї запаніровану котлету з тріски. Обсмажуйте приблизно 4-5 хв, поки вона не стане золотавою. Дістаньте котлету з олії і покладіть на решітку або на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.
Крок 14 з 14 👨🍳
![Котлета по-київськи з тріски - крок 14 з 14]()
Викладіть на тарілку катопляне пюре. Покладіть на нього готову котлету по-київськи з філе тріски. Додайте до страви ложку горошку у вершках і подавайте.