Котлета по-київськи з тріски

Інгредієнти

на 4 порції

  • Філе тріски 400 г
  • Вершкове масло 150 г
  • Вершки 33% 130 г
  • Картопля 300 г
  • Борошно 100 г
  • Яйце  1 шт.
  • Сухарі панірувальні 100 г
  • Горошок 100 г
  • Часник 15 г
  • Петрушка 10 г
  • Кріп 10 г
  • Мʼята 10 г
  • Олія для смаження 1 л
  • Сіль 3 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Котлета по-київськи з тріски

30 хвилин

Котлета по-київськи — одна зі знакових страв української кухні. Зазвичай ми готуємо її з курятини. Але шефкухар і переможець шоу «МастерШеф. Професіонали-4» Артем Кабулахін пропонує спробувати взяти за основу ніжне філе тріски. Тим більше що до “Сільпо” свіжу партію риби завозять двічі на тиждень. А на гарнір до таких котлет буде картопляне пюре і зелений горошок у вершках.

Харчова цінність порції

  • Ккал232
  • Білки8.3г
  • Жири14.4г
  • Вуглеводи16.1г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 14

Котлета по-київськи з тріски  - крок 1 з 14
Масло вершкове - 130 г, петрушка та кріп - по 10 г, часник - 15 г
Петрушку та кріп дрібно посічіть. Часник натріть або пропустіть через прес.

Крок 2 з 14

Котлета по-київськи з тріски  - крок 2 з 14
Змішайте подрібнену зелень з м’яким вершковим маслом і поставте в холодильник, щоб маса затверділа.

Крок 3 з 14

Котлета по-київськи з тріски  - крок 3 з 14
Філе тріски - 400 г
Філе тріски надріжте вздовж, щоб утворилась така собі “книжечка”. Розгорніть її і посоліть всередині.

Крок 4 з 14

Котлета по-київськи з тріски  - крок 4 з 14
Розтягніть харчову плівку по поверхні стола або обробної дошки. Викладіть на неї надрізане філе тріски. Розгорніть і заповніть кожну “книжечку” зеленим маслом.

Крок 5 з 14

Котлета по-київськи з тріски  - крок 5 з 14
Відріжте плівку і щільно замотайте в неї рибу з маслом. Сформовані таким чином котлетки покладіть у морозилку, щоби вони трошки підмерзли і добре тримали форму. Зовсім заморожувати їх не треба.

Крок 6 з 14

Котлета по-київськи з тріски  - крок 6 з 14
Борошно - 100 г, яйце куряче - 1 шт, панірувальні сухарі - 100 г
В окремі миски насипте борошно та панірувальні сухарі. Також окремо розбийте яйце та збовтайте його до однорідності.

Крок 7 з 14

Котлета по-київськи з тріски  - крок 7 з 14
Дістаньте кожну котлетку з плівки, обваляйте її у борошні, потім змочіть яйцем і щедро запаніруйте сухарями.

Крок 8 з 14

Котлета по-київськи з тріски  - крок 8 з 14
Картопля - 300 г
Картоплю почистьте, наріжте на довільні шматки і поставте варитися в підсоленій воді. Зварену картоплю перетріть через сито або зробіть з неї пюре за допомогою товкачика.

Крок 9 з 14

Котлета по-київськи з тріски  - крок 9 з 14
Вершки 33% - 100 г, вершкове масло - 20 г
Щоб приготувати заправку для картоплі, у сотейник налийте вершки і додайте до них столову ложку з гіркою вершкового масла. Поставте на маленький вогонь нагріватись, поки масло не розтане. Вершки не повинні закипіти.

Крок 10 з 14

Котлета по-київськи з тріски  - крок 10 з 14
Додайте до пюре гарячі вершки з маслом і ретельно все змішайте ложкою. Пюре має бути пухким, тягучим і насиченим повітрям.

Крок 11 з 14

Котлета по-київськи з тріски  - крок 11 з 14
М’ята - 10 г
Зі стебла м’яти зніміть листочки, промийте їх та обсушість. Складіть їх стосиком, скрутіть і дрібно посічіть.

Крок 12 з 14

Котлета по-київськи з тріски  - крок 12 з 14
Зелений горошок - 100 г, вершки - 30 г
Столову ложку зеленого масла, яке залишилось від приготування котлет, розтопіть у сотейнику. Додайте до нього зелений горошок і обсмажте протягом 1-2 хвилин. Потім влийте у сотейник вершки і всипте посічену м’яту. Помішуючи, прогрійте горошок у вершках.

Крок 13 з 14

Котлета по-київськи з тріски  - крок 13 з 14
Олія - 1 літр
Розігрійте олію в каструлі і опустіть у неї запаніровану котлету з тріски. Обсмажуйте приблизно 4-5 хв, поки вона не стане золотавою. Дістаньте котлету з олії і покладіть на решітку або на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.

Крок 14 з 14 👨‍🍳

Котлета по-київськи з тріски  - крок 14 з 14
Викладіть на тарілку катопляне пюре. Покладіть на нього готову котлету по-київськи з філе тріски. Додайте до страви ложку горошку у вершках і подавайте.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot