Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Кіноа з грибами

Інгредієнти

на 4 порції

  • Кіноа 200 г
  • Вода 400 мл
  • Печериці свіжі 350 г
  • Оливкова олія 25 мл
  • Вершкове масло 25 г
  • Часник 4 зубчики
  • Пластівці перцю чилі 0.5 ч. л.
  • Сіль 5 г
  • Чорний мелений перець 1 г
  • Чебрець сушений або свіжий 1 г
  • Петрушка свіжа 10 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Кіноа з грибами

40 хвилин

Ароматна страва, де ніжна й корисна кіноа поєднується зі смаженими печерицями, часником і зеленню, створюючи гармонійний баланс легкості та ситності.

Харчова цінність порції

  • Ккал142
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи18г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 5

Кіноа з грибами - крок 1 з 5
Кіноа – 200 г, вода – 400 мл
Промийте кіноа під проточною водою у дрібному ситі. Перекладіть у каструлю, залийте водою у співвідношенні 1:2. Накрийте кришкою, варіть на повільному вогні 15 хвилин до повного випаровування рідини. Залиште під кришкою ще на 5 хвилин.

Крок 2 з 5

Кіноа з грибами - крок 2 з 5
Печериці – 350 г, оливкова олія – 25 мл, вершкове масло – 25 г
Помийте гриби та наріжте слайсами завтовшки 3–4 мм. Розігрійте на сковороді суміш олії та масла, викладіть печериці й обсмажуйте на сильному вогні до золотистого кольору.

Крок 3 з 5

Кіноа з грибами - крок 3 з 5
Часник – 4 зубчики, пластівці перцю чилі – 2 г
Часник почистьте, наріжте слайсами, додайте до грибів разом із пластівцями чилі. Обсмажте разом ще хвилину.

Крок 4 з 5

Кіноа з грибами - крок 4 з 5
Кіноа – 200 г, сіль – 5 г, чорний мелений перець – 1 г, чебрець – 1 г, петрушка – 10 г
Перекладіть готову кіноа у сковороду з грибами. Посоліть, приправте чорним перцем, додайте чебрець і петрушку. Перемішайте та прогрійте 1–2 хвилини, щоб інгредієнти об’єдналися.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Кіноа з грибами - крок 5 з 5
Петрушка свіжа – 2 г
Викладіть готову страву у глибоку тарілку, прикрасьте свіжою зеленню й подавайте одразу.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot