Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Флан де сметан

Інгредієнти

на 4 порції

  • Сметана 35% 600 г
  • Яйця курячі 5 шт.
  • Згущене молоко 600 г
  • Цукор 50-100 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Флан де сметан

90 хвилин

Флан – ніжний десерт із шовковистою текстурою. Бренд-шеф ресторанних проєктів «Фоззі Груп» Марко Черветті надав йому українського характеру, взявши за основу для начинки улюблений продукт нашої кухні – сметану.

Харчова цінність порції

  • Ккал539
  • Білки12г
  • Жири32г
  • Вуглеводи49г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 8

Флан де сметан - крок 1 з 8
Цукор 50-100 г
Для приготування карамелі насипте цукор у сотейник і підігрівайте на невеликому вогні, постійно помішуючи, до розплавлення. Цукру потрібно стільки, щоб карамель з нього покрила дно форми для запікання флану.

Крок 2 з 8

Флан де сметан - крок 2 з 8
Коли карамель набуде золотаво-коричневого кольору, зніміть її з вогню і швидко перелийте у форму для запікання. Розподіліть карамель по дну рівномірним шаром.

Крок 3 з 8

Флан де сметан - крок 3 з 8
Яйця курячі 5 шт.
Яйця розбийте у глибоку миску. Збийте їх до однорідності.

Крок 4 з 8

Флан де сметан - крок 4 з 8
Сметана 600 г, згущене молоко 600 г
Додайте до яєць сметану. Ми радимо використовувати сметану крем-фреш «Маленька Голландія» 35%. Продовжуйте збивати й поступово вводьте в масу згущене молоко.

Крок 5 з 8

Флан де сметан - крок 5 з 8
Коли яєчно-молочна маса буде готова, акуратно вилийте її у форму для запікання поверх карамелі. Вона має лягти рівномірним шаром.

Крок 6 з 8

Флан де сметан - крок 6 з 8
Запікайте флан за температури 180 градусів впродовж 80 хв. Готовий десерт дістаньте і дайте йому охолонути до кімнатної температури.

Крок 7 з 8

Флан де сметан - крок 7 з 8
Просто у формі відправте флан де сметан у холодильник на 4 години. Перед подачею дістаньте десерт з холодильника, акуратно пройдіться по краю форми гострим ножем, накрийте її тарілкою відповідного розміру і переверніть.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Флан де сметан - крок 8 з 8
Коли флан опиниться на тарілці, дайте йому трішки часу, щоб карамельний соус розтікся по всій поверхні. Після цього десерт можна буде нарізати на порційні шматочки і подавати.

Готово!

Нехай смакує 🤗

telegram botviber botfacebook bot