Брускета з копченою моцарелою і гаспачо

Інгредієнти

на 2 порції

  • Копчена моцарела міні 80 г
  • Багет французький люкс 150 г
  • Томати червоні середнього розміру 800 г
  • Томати чері 100 г
  • Огірки 100 г
  • Цибуля 100 г
  • Часник 2 зубчики
  • Жовтий болгарський перець 100 г
  • Червоний болгарський перець 100 г
  • Оливкова олія 110 мл
  • Сіль 3 г
  • Перець чилі ¼  шт
  • Базилік 5 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Брускета з копченою моцарелою і гаспачо

20 хвилин

Цей рецепт — гастрономічна прогулянка Іспанією та Італією одночасно. Готуємо з багета хрустку брускету з томатами й копченою моцарелою та подаємо її з прохолодним гаспачо. Ця страва від Марко Черветті ідеальна для літа — смачна, легка й ароматна.

Харчова цінність порції

  • Ккал170
  • Білки
  • Жири12г
  • Вуглеводи10г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 13

Брускета з копченою моцарелою і гаспачо - крок 1 з 13
Всі овочі, базилік
Підготуйте інгредієнти. Ретельно промийте всі овочі, а також базилік. Просушіть усе паперовим рушником. Цибулю та часник почистьте.

Крок 2 з 13

Брускета з копченою моцарелою і гаспачо - крок 2 з 13
Овочі, багет французький люкс – 100 г
Спершу приготуємо гаспачо. Наріжте всі овочі, крім чері, кубиками. Багет також поріжте на невеликі шматочки.

Крок 3 з 13

Брускета з копченою моцарелою і гаспачо - крок 3 з 13
Складіть овочі, часник і багет у велику миску, додайте дрібку солі.

Крок 4 з 13

Брускета з копченою моцарелою і гаспачо - крок 4 з 13
Оливкова олія – 80 мл
Подрібніть все занурювальним блендером до однорідної консистенції. Влийте олію, перемішайте. Поставте гаспачо в холодильник охолоджуватися.

Крок 5 з 13

Брускета з копченою моцарелою і гаспачо - крок 5 з 13
Багет французький люкс – 50 г, томати чері – 100 г
Тепер приготуємо брускету. Відріжте шматок багета довжиною приблизно 10 см, розріжте його вздовж. Візьміть одну половину. Томати чері поріжте на четвертинки.

Крок 6 з 13

Брускета з копченою моцарелою і гаспачо - крок 6 з 13
Оливкова олія – 10 мл
Щедро полийте м’якоть багета олією, не шкодуючи.

Крок 7 з 13

Брускета з копченою моцарелою і гаспачо - крок 7 з 13
Обсмажте скибку на сковороді (м’якоттю вниз) до золотистої скоринки. Не пересмажуйте.

Крок 8 з 13

Брускета з копченою моцарелою і гаспачо - крок 8 з 13
Викладіть обсмажену брускету на тарілку. Зверху викладіть порізані чері.

Крок 9 з 13

Брускета з копченою моцарелою і гаспачо - крок 9 з 13
Копчена моцарела міні – 80 г, оливкова олія – 5 мл
На сковороду капніть трохи олії, розігрійте й обсмажте копчену моцарелу міні до апетитної скоринки.

Крок 10 з 13

Брускета з копченою моцарелою і гаспачо - крок 10 з 13
Викладіть моцарелу зверху на томати. Дайте кілька секунд, щоб вона ніжно розтеклася.

Крок 11 з 13

Брускета з копченою моцарелою і гаспачо - крок 11 з 13
Базилік – 5 г
Прикрасьте брускету листочками базиліку.

Крок 12 з 13

Брускета з копченою моцарелою і гаспачо - крок 12 з 13
Гаспачо, перець чилі – ¼ шт
Акуратно влийте кілька ложок охолодженого гаспачо в тарілку з брускетою. Збризніть оливковою олією і прикрасьте подрібненим перцем чилі.

Крок 13 з 13 👨‍🍳

Брускета з копченою моцарелою і гаспачо - крок 13 з 13
Подавайте одразу й насолоджуйтеся. Все як у ресторані — тільки вдома.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot