Бефстроганов

Інгредієнти

на 4 порції

  • Яловичина 450 г
  • Рис 160 г
  • Олія 4 ст.л.
  • Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
  • Печериці 230 г
  • Зубки часнику 2 шт.
  • Борошно пшеничне 2 ст.л.
  • Яловичий бульйон 240 мл
  • Сметана 240 г
  • Діжонська гірчиця 2 ст.л.
  • Сіль 3 г
  • Перець чорний мелений 2 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Бефстроганов

35 хвилин

Ніжні шматочки яловичини у вершковому соусі з легкою гірчичною ноткою — смак, який знайомий багатьом ще з дитинства. Приготуймо бефстроганов для сімейної вечері або для святкового столу!

Харчова цінність порції

  • Ккал197
  • Білки9.8г
  • Жири13г
  • Вуглеводи11.8г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 8

Бефстроганов - крок 1 з 8
Цибуля жовта ріпчаста 1 шт., печериці 230 г, яловичина 450 г, сіль, перець чорний мелений
Почистьте й наріжте цибулю, гриби почистьте і наріжте скибочками. Яловичину промийте, обсушіть паперовими рушниками, наріжте тонкими смужками, посоліть і поперчіть.

Крок 2 з 8

Бефстроганов - крок 2 з 8
Олія 2 ст. л.
Обсмажте яловичину у великій сковороді, розігрітій в олії на середньо-сильному вогні до рум’яної скоринки, вийміть зі сковороди та відкладіть.

Крок 3 з 8

Бефстроганов - крок 3 з 8
Зубки часнику 2 шт., олія 2 ст. л.
Додайте в ту саму сковороду, не миючи, ще олії. Обсмажте цибулю до прозорості.

Крок 4 з 8

Бефстроганов - крок 4 з 8
Додайте гриби та подрібнений часник. Смажте, поки гриби не підрум’яняться.

Крок 5 з 8

Бефстроганов - крок 5 з 8
Борошно пшеничне 2 ст. л.
Посипте гриби борошном і перемішайте.

Крок 6 з 8

Бефстроганов - крок 6 з 8
Яловичий бульйон 240 мл
Поступово вливайте бульйон, помішуючи, щоб не було грудочок. Доведіть до загустіння на середньому вогні.

Крок 7 з 8

Бефстроганов - крок 7 з 8
Сметана 20% 240 г, діжонська гірчиця 2 ст. л.
Додайте в соус сметану, гірчицю і перемішайте. Поверніть у сковороду обсмажену яловичину та тушкуйте 2-3 хв.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Бефстроганов - крок 8 з 8
Рис 160 г, сіль
Рис промийте, залийте 2 склянками води, посоліть та відваріть на маленькому вогні впродовж 15-20 хв. Викладіть бефстроганов на тарілку з рисом та подавайте гарячим.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot