Крок 1 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 1 з 20]()
З решти сегментів лимона вичавіть сік.
Крок 2 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 2 з 20]()
Каперси 4 г
Подрібніть каперси.
Крок 3 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 3 з 20]()
Петрушка 4 г
Петрушку поріжте технікою шифонад: скрутіть всі листочки в трубочку і подрібніть тонкою соломкою.
Крок 4 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 4 з 20]()
Шпинат 1 упаковка
Доведіть воду до кипіння, додайте сіль. У киплячу воду вкиньте шпинат і бланшуйте 3 секунди.
Крок 5 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 5 з 20]()
Шпинат перекладіть шумівкою в холодну воду з льодом, щоб зупинити приготування і зберегти колір.
Крок 6 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 6 з 20]()
Аспарагус 4 шт.
Аспарагус почистьте від грубої шкірки на кінцях і готуйте на водяній бані 5-8 хвилин залежно від товщини. Він повинен залишитися злегка хрустким, не розваритися.
Крок 7 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 7 з 20]()
Вершки 50 мл
Шпинат відтисніть від вологи, додайте на сковороду з вершками, посоліть і поперчіть та трішки протушкуйте. Для тушкування шпинату радимо використовувати кулінарні вершки «Президент» 33%.
Крок 8 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 8 з 20]()
Борошно 4 г
Філе сибаса обваляйте в борошні й присоліть.
Крок 9 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 9 з 20]()
Розігрійте на сковороді вершкове масло, що залишилося. Обсмажте філе сибаса. У процесі смаження поливайте рибу маслом.
Крок 10 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 10 з 20]()
Перекладіть сибаса на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир.
Крок 11 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 11 з 20]()
Щоб приготувати соус, на сковороду, де смажилася риба, додайте подрібнений лимон, каперси та петрушку. Скуштуйте соус. Якщо потрібно, додайте кілька крапель лимонного соку.
Крок 12 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 12 з 20]()
За допомогою кулінарного кола викладіть на тарілку шпинат.
Крок 13 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 13 з 20]()
Поруч викладіть аспарагус, на нього рибу. Полийте сибаса соусом.
Крок 14 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 14 з 20]()
Посипте страву крутонами та подавайте.
Крок 15 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 15 з 20]()
Сибас 1 шт.
Сибаса почистьте від луски й нутрощів, відріжте плавники й голову. Розріжте уздовж хребта й витягніть хребет. Розберіть на філе і пінцетом вийміть кісточки.
Крок 16 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 16 з 20]()
Масло вершкове 70 г
Масло розтопіть на водяній бані.
Крок 17 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 17 з 20]()
Хліб 1 скибка
Хліб поріжте кубиками.
Крок 18 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 18 з 20]()
Більшу частину розтопленого масла перелийте в сотейник чи сковороду. Додайте порізаний кубиками хліб і обсмажте до золотистості.
Крок 19 з 20
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 19 з 20]()
Сіль
Готові крутони перекладіть на паперовий рушник, щоб всотав зайвий жир. Потім перекладіть у мисочку і підсоліть.
Крок 20 з 20 👨🍳
![Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 20 з 20]()
Лимон 1/2 шт.
Лимон почистьте від жовтої й білої шкірочки та розберіть на сегменти. Подрібніть кілька сегментів на менші шматочки.