Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом

Інгредієнти

на 1 порції

  • Сибас 1 шт
  • Аспарагус 4 шт
  • Шпинат 1 упаковка
  • Вершки 33% 50 мл
  • Хліб 1 скибка 
  • Масло вершкове 70 г
  • Каперси 4 г
  • Лимон 1/2 шт
  • Петрушка 4 г
  • Борошно 4 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Приладдя для приготування 1 шт

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом

20 хвилин

Ніжна біла рибка, поруч вершковий шпинат і аспарагус, а зверху хрумкі крутони та чудовий лимонний соус із каперсами… Звучить як казка, еге ж? Приготуйте цю ресторанну страву за рецептом від спільноти шефів «Сільпо».

Харчова цінність порції

  • Ккал841
  • Білки23г
  • Жири87г
  • Вуглеводи21г

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 1 з 20
З решти сегментів лимона вичавіть сік.

Крок 2 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 2 з 20
Каперси 4 г
Подрібніть каперси.

Крок 3 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 3 з 20
Петрушка 4 г
Петрушку поріжте технікою шифонад: скрутіть всі листочки в трубочку і подрібніть тонкою соломкою.

Крок 4 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 4 з 20
Шпинат 1 упаковка
Доведіть воду до кипіння, додайте сіль. У киплячу воду вкиньте шпинат і бланшуйте 3 секунди.

Крок 5 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 5 з 20
Шпинат перекладіть шумівкою в холодну воду з льодом, щоб зупинити приготування і зберегти колір.

Крок 6 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 6 з 20
Аспарагус 4 шт.
Аспарагус почистьте від грубої шкірки на кінцях і готуйте на водяній бані 5-8 хвилин залежно від товщини. Він повинен залишитися злегка хрустким, не розваритися.

Крок 7 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 7 з 20
Вершки 50 мл
Шпинат відтисніть від вологи, додайте на сковороду з вершками, посоліть і поперчіть та трішки протушкуйте. Для тушкування шпинату радимо використовувати кулінарні вершки «Президент» 33%.

Крок 8 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 8 з 20
Борошно 4 г
Філе сибаса обваляйте в борошні й присоліть.

Крок 9 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 9 з 20
Розігрійте на сковороді вершкове масло, що залишилося. Обсмажте філе сибаса. У процесі смаження поливайте рибу маслом.

Крок 10 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 10 з 20
Перекладіть сибаса на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир.

Крок 11 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 11 з 20
Щоб приготувати соус, на сковороду, де смажилася риба, додайте подрібнений лимон, каперси та петрушку. Скуштуйте соус. Якщо потрібно, додайте кілька крапель лимонного соку.

Крок 12 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 12 з 20
За допомогою кулінарного кола викладіть на тарілку шпинат.

Крок 13 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 13 з 20
Поруч викладіть аспарагус, на нього рибу. Полийте сибаса соусом.

Крок 14 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 14 з 20
Посипте страву крутонами та подавайте.

Крок 15 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 15 з 20
Сибас 1 шт.
Сибаса почистьте від луски й нутрощів, відріжте плавники й голову. Розріжте уздовж хребта й витягніть хребет. Розберіть на філе і пінцетом вийміть кісточки.

Крок 16 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 16 з 20
Масло вершкове 70 г
Масло розтопіть на водяній бані.

Крок 17 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 17 з 20
Хліб 1 скибка
Хліб поріжте кубиками.

Крок 18 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 18 з 20
Більшу частину розтопленого масла перелийте в сотейник чи сковороду. Додайте порізаний кубиками хліб і обсмажте до золотистості.

Крок 19 з 20

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 19 з 20
Сіль
Готові крутони перекладіть на паперовий рушник, щоб всотав зайвий жир. Потім перекладіть у мисочку і підсоліть.

Крок 20 з 20 👨‍🍳

Сибас з вершковим шпинатом і аспарагусом - крок 20 з 20
Лимон 1/2 шт.
Лимон почистьте від жовтої й білої шкірочки та розберіть на сегменти. Подрібніть кілька сегментів на менші шматочки.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot