Шашлик

Інгредієнти

на 6 порції

  • Приладдя для приготування 1 шт.
  • Ошийок свинячий 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 6 шт.
  • Оцет яблучний 2 ст.л.
  • Лавровий лист 5 шт.
  • Перець чорний мелений 1 ч.л.
  • Сіль морська 2 ч.л.
  • Спеції для шашлику 1 ч.л.

Шашлик

150 хвилин

Класичний рецепт соковитого, м’якенького шашлику з ароматним маринадом. Ідеально підходить для родинного відпочинку чи вечері на природі.

Харчова цінність порції

  • Ккал230
  • Білки20г
  • Жири16г
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 4

Шашлик - крок 1 з 4
М'ясо – 1,5 кг, цибуля – 6 шт., сіль – 2 ч. л., перець – 1 ч. л., оцет – 2 ст. л., аджика суха – 1 ч. л.
М'ясо промийте, просушіть паперовими рушниками та наріжте шматочками по 6–8 см. Половину цибулі поріжте товстими кільцями. Для маринаду решту цибулі подрібніть у блендері з сіллю, перцем, оцтом та сухою аджикою.

Крок 2 з 4

Шашлик - крок 2 з 4
Лавровий лист – 5 шт.
Перемішайте м'ясо із маринадом, порізаною цибулею та лавровим листом у мисці. Трохи примніть руками. Накрийте і залиште маринуватися мінімум на 2 години при кімнатній температурі або на ніч у холодильнику.

Крок 3 з 4

Шашлик - крок 3 з 4
Нанизуйте шматки м’яса на шампури, чергуючи їх з кільцями цибулі. Якщо м’ясо з холодильника, дайте йому після цього постояти пів години, щоб воно нагрілося до кімнатної температури перед смаженням.

Крок 4 з 4 👨‍🍳

Шашлик - крок 4 з 4
Смажте шашлики на вугіллі 20–25 хв до рум’яної скоринки, весь час перевертаючи м’ясо. У духовці шашлики запікають при 200 °C з конвекцією або при 220°C без конвекції таку ж кількість часу. Подавайте шашлики теплими з овочами та зеленню.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot