Крок 1 з 11
![Лазанья з цвітною капустою - крок 1 з 11]()
Сало - 70 г, оливкова олія - 20 мл
Сире сало з м’ясним прошарком наріжте кубиками, обсмажте на сковороді з оливковою олією до золотистості.
Крок 2 з 11
![Лазанья з цвітною капустою - крок 2 з 11]()
Цвітна капуста - 400 г, часник - 1 зубок, петрушка - 1 пучок
Подрібніть часник і петрушку. Дрібно поріжте цвітну капусту.
Крок 3 з 11
![Лазанья з цвітною капустою - крок 3 з 11]()
Сіль, перець
Додайте часник, половину петрушки і капусту на сковороду до сала. Посоліть, поперчіть і перемішайте. Смажте на невеликому вогні.
Крок 4 з 11
![Лазанья з цвітною капустою - крок 4 з 11]()
Кориця - 1 г
Коли капуста стане м’якою, додайте корицю. Перемішайте і зніміть з вогню.
Крок 5 з 11
![Лазанья з цвітною капустою - крок 5 з 11]()
Капусту зі сковороди подрібніть у блендері. Можна додати до неї ще трохи петрушки.
Крок 6 з 11
![Лазанья з цвітною капустою - крок 6 з 11]()
Молоко - 250 мл, вершкове масло - 1 ст. л.
Зваріть рідку версію соусу бешамель — бальзамелу. У сотейник додайте молоко і 1 ст. л. масла. Поставте на повільний вогонь. Помішуйте до розчинення масла.
Крок 7 з 11
![Лазанья з цвітною капустою - крок 7 з 11]()
Мускатний горіх - 1 г, сіль, борошно - 45 г
Всипте в молоко мускатний горіх, сіль, борошно. Постійно помішуючи, варіть на повільному вогні 10-12 хв. Дайте охолонути.
Крок 8 з 11
![Лазанья з цвітною капустою - крок 8 з 11]()
Чедер - 60 г, пармезан - 30 г
Наріжте чедер кубиками, натріть пармезан.
Крок 9 з 11
![Лазанья з цвітною капустою - крок 9 з 11]()
Вода, сіль, листи лазаньї - 75 г, 1 ст.л. оливкової олії
Підготуйте листи лазаньї. У киплячу підсолену воду влийте 1 ст. л. олії. Поштучно опускайте кожен лист і варіть 1 хв. Викладіть прямокутники на стіл так, щоб вони не торкалися один одного.
Крок 10 з 11
![Лазанья з цвітною капустою - крок 10 з 11]()
Зберіть лазанью. Змастіть форму вершковим маслом. На дно налийте ложку соусу. Викладіть прямокутник лазаньї, 1-2 ст. л. капусти, шар соусу, трохи чедеру і притрусіть частиною пармезану. Повторюйте шари з кожним новим листом для лазаньї. Останнім шаром має бути лист лазаньї. Збризніть його оливковою олією і притрусіть петрушкою.
Крок 11 з 11 👨🍳
![Лазанья з цвітною капустою - крок 11 з 11]()
Запікайте 30-35 хв у духовці, розігрітій до 180 °C.