Форель з фенхелем

Інгредієнти

на 15 порції

  • Філе свіжої форелі 500 г
  • Часник 20 г
  • Каперси 20 г
  • Перець чилі 2 г
  • Фенхель 200 г
  • Петрушка 15 г
  • М’ята 15 г
  • Лимон 1 шт
  • Оливкова олія 50 г
  • Вершкове масло 50 г
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Вино біле сухе за смаком

Форель з фенхелем

2 хвилин

Готові відчути себе справжнім шефом? Приготуйте форель з фенхелем по-італійськи за рецетом Артема Кабулахіна, переможця «МастерШеф. Професіонали-4», і насолодіться ресторанною вечерею на власній кухні.

Харчова цінність порції

  • Ккал192
  • Білки21г
  • Жири2.7г
  • Вуглеводи12.5г

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 10

Форель з фенхелем - крок 1 з 10
М’ята 15 г, петрушка 15 г
Зелень м’яти й петрушки промийте, обсушіть і подрібніть. Складіть у миску.

Крок 2 з 10

Форель з фенхелем - крок 2 з 10
Філе свіжої форелі 500 г, оливкова олія 25 г
Розділіть форель на два філе й обсмажте на оливковій олії. Спочатку покладіть шкіркою донизу, смажте 3-4 хв, потім переверніть і смажте ще стільки. Олію зі сковороди не зливайте.

Крок 3 з 10

Форель з фенхелем - крок 3 з 10
Часник 20 г
Час приготувати соус. Почистьте часник і дрібно посічіть його ножем.

Крок 4 з 10

Форель з фенхелем - крок 4 з 10
Каперси 20 г, перець чилі 2 г
Дрібно поріжте каперси й перець чилі.

Крок 5 з 10

Форель з фенхелем - крок 5 з 10
Вершкове масло 50 г
Розтопіть в олії, на якій смажилася риба, трохи вершкового масла. Додайте подрібнений часник, перець чилі й обсмажте до появи аромату. Додайте каперси і обсмажте. Влийте 50-100 мілілітрів білого сухого вина. Ми радимо вино Soave від I Castelli.

Крок 6 з 10

Форель з фенхелем - крок 6 з 10
Цедра ½ лимона
Коли вино майже википить, натріть у сковороду трохи цедри лимона.

Крок 7 з 10

Форель з фенхелем - крок 7 з 10
Оливкова олія 25 г, сік 1/6 лимона, сіль, чорний мелений перець
Фенхель нашаткуйте. Заправте оливковою олією, лимонним соком, перцем і сіллю.

Крок 8 з 10

Форель з фенхелем - крок 8 з 10
Збираємо страву. Викладіть форель на тарілки. Розподіліть по ній соус зі сковороди.

Крок 9 з 10

Форель з фенхелем - крок 9 з 10
Зверху викладіть салат із фенхеля. Смакуйте з білим вином, з яким готували страву.

Крок 10 з 10 👨‍🍳

Форель з фенхелем - крок 10 з 10
Корінь фенхелю 200 г
Щоб корінь фенхелю був хрумким, покладіть його у холодну воду, поки готуватимете форель.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot