Крок 1 з 10
![Булочки-гарбузики з яблуками - крок 1 з 10]()
Гарбуз 250 г, яблуко 250 г
Вимийте гарбуз, почистьте його від шкірки й серцевини, натріть на великій тертці. Вимийте яблука, натріть на великій тертці.
Крок 2 з 10
![Булочки-гарбузики з яблуками - крок 2 з 10]()
Цукор 2 ст.л., кукурудзяний крохмаль 2 ст.л., кориця мелена 1 ч.л.
Додайте до тертого гарбуза і яблука цукор, крохмаль та корицю. Перемішайте. Начинка готова.
Крок 3 з 10
![Булочки-гарбузики з яблуками - крок 3 з 10]()
Борошно 500 г, дріжджі сухі 7 г, цукор 2 ст.л., куркума 5 г
Просійте в миску борошно, додайте цукор, дріжджі, куркуму. Розмішайте.
Крок 4 з 10
![Булочки-гарбузики з яблуками - крок 4 з 10]()
Молоко 250 мл, масло вершкове 50 г
Влийте до борошна ледь тепле молоко, додайте розм’якшене масло. Замішуйте тісто протягом 10 хвилин. Накрийте рушником і лишіть підходити, поки не збільшиться удвічі.
Крок 5 з 10
![Булочки-гарбузики з яблуками - крок 5 з 10]()
Обімніть тісто, поділіть на 10-12 частин, скачайте з них кульки. Розкачайте кульки, щоб вийшли круглі пласкі коржики завтовшки до 1 см.
Крок 6 з 10
![Булочки-гарбузики з яблуками - крок 6 з 10]()
На середину кожного коржика викладіть чайною ложкою начинку. Зберіть краї докупи та защипніть
Крок 7 з 10
![Булочки-гарбузики з яблуками - крок 7 з 10]()
Зробіть із пергаменту джгутики. Обгорніть джгутиками кульки з тіста так, щоб утворилися борозенки, як на гарбузі. Закріпіть кінці джгутиків шматочками фольги або ниткою.
Крок 8 з 10
![Булочки-гарбузики з яблуками - крок 8 з 10]()
Яйце куряче, жовток 1 шт., молоко 1 ст.л.
Збийте виделкою яйце із жовтком.
Крок 9 з 10
![Булочки-гарбузики з яблуками - крок 9 з 10]()
Розігрійте духовку до 180°C. Викладіть гарбузики на деко, кожен змастіть яєчно-молочною сумішшю. Поставте деко в духовку та випікайте 20-25 хвилин.
Крок 10 з 10 👨🍳
![Булочки-гарбузики з яблуками - крок 10 з 10]()
Волоські горіхи 30 г
З готових булочок видаліть пергамент. Вставте в центр шматочки горіхів і викладіть гарбузики на таріль. Смачного!