Ризото з грибами

Інгредієнти

на 3 порції

  • Гриби свіжі 100 г
  • Рис арборіо 150 г
  • Цибуля жовта ріпчаста 1/2 шт.
  • Зубки часнику 1 шт
  • Вино біле сухе 1/2 скл.
  • Овочевий бульйон 400 мл
  • Масло вершкове 40 г
  • Сир Grana Padano 30 г
  • Гриби сушені або грибна приправа 1/2 ч.л.
  • Прованські трави 1/2 ч. л.
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Чебрець 1 гілочка
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Ризото з грибами

50 хвилин

Ризото з грибами — це ніжні шматочки грибів, вершковий смак рису та легкий аромат сиру грана падано. Уявіть, як пахощі лісу наповнюють вашу кухню!

Харчова цінність порції

  • Ккал435
  • Білки
  • Жири24г
  • Вуглеводи45г

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 8

Ризото з грибами - крок 1 з 8
Гриби свіжі - 100 г, сіль за смаком, цибуля жовта ріпчаста - 1/2 шт., зубки часнику - 1 шт.
Почистьте і поріжте гриби. Якщо гриби лісові, проваріть їх 15 хв у підсоленій воді. Печериці чи гливи варити не потрібно. Почистьте цибулю і часник, наріжте кубиками.

Крок 2 з 8

Ризото з грибами - крок 2 з 8
Оливкова олія - 2 ст. л., масло вершкове 82% - 20 г
Влийте на розігріту сковороду оливкову олію, додайте масло. Всипте цибулю та обсмажуйте до напівпрозорості. Додайте часник і смажте 30 сек.

Крок 3 з 8

Ризото з грибами - крок 3 з 8
Рис арборіо - 150 г, вино біле сухе - 1/2 скл.
Додайте гриби, смажте 2 хв. Додайте рис, смажте помішуючи ще пів хвилини. Влийте вино, готуйте до його випаровування.

Крок 4 з 8

Ризото з грибами - крок 4 з 8
Овочевий бульйон - 400 мл
Поступово вливайте бульйон: влийте ополоник, дочекайтеся, поки рис вбере бульйон, долийте ще — і так поки бульйон не закінчиться. Рис при цьому помішуйте.

Крок 5 з 8

Ризото з грибами - крок 5 з 8
Сіль за смаком
Трохи посоліть (небагато, адже сир, який ви додасте наприкінці готування, також солоний).

Крок 6 з 8

Ризото з грибами - крок 6 з 8
Гриби сушені або грибна приправа - 1/2 ч.л., прованські трави - 1/2 ч. л., перець чорний мелений за смаком
Всипте мелені сухі гриби або грибну приправу. Додайте спеції. Готуйте, доки бульйон не випарується.

Крок 7 з 8

Ризото з грибами - крок 7 з 8
Вершкове масло 82% - 20 г, сир Grana Padano - 30 г, чебрець - 1 гілочка
Покладіть у ризото решту масла, розмішайте до розчинення. Всипте тертий сир грана падано, перемішайте. Вимкніть вогонь. Потрусіть страву чебрецем.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Ризото з грибами - крок 8 з 8
Ризото вашої мрії готове!

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot