Крок 1 з 8
Гриби свіжі - 100 г, сіль за смаком, цибуля жовта ріпчаста - 1/2 шт., зубки часнику - 1 шт.
Почистьте і поріжте гриби. Якщо гриби лісові, проваріть їх 15 хв у підсоленій воді. Печериці чи гливи варити не потрібно. Почистьте цибулю і часник, наріжте кубиками.
Крок 2 з 8
Оливкова олія - 2 ст. л., масло вершкове 82% - 20 г
Влийте на розігріту сковороду оливкову олію, додайте масло. Всипте цибулю та обсмажуйте до напівпрозорості. Додайте часник і смажте 30 сек.
Крок 3 з 8
Рис арборіо - 150 г, вино біле сухе - 1/2 скл.
Додайте гриби, смажте 2 хв. Додайте рис, смажте помішуючи ще пів хвилини. Влийте вино, готуйте до його випаровування.
Крок 4 з 8
Овочевий бульйон - 400 мл
Поступово вливайте бульйон: влийте ополоник, дочекайтеся, поки рис вбере бульйон, долийте ще — і так поки бульйон не закінчиться. Рис при цьому помішуйте.
Крок 5 з 8
Сіль за смаком
Трохи посоліть (небагато, адже сир, який ви додасте наприкінці готування, також солоний).
Крок 6 з 8
Гриби сушені або грибна приправа - 1/2 ч.л., прованські трави - 1/2 ч. л., перець чорний мелений за смаком
Всипте мелені сухі гриби або грибну приправу. Додайте спеції. Готуйте, доки бульйон не випарується.
Крок 7 з 8
Вершкове масло 82% - 20 г, сир Grana Padano - 30 г, чебрець - 1 гілочка
Покладіть у ризото решту масла, розмішайте до розчинення. Всипте тертий сир грана падано, перемішайте. Вимкніть вогонь. Потрусіть страву чебрецем.
Крок 8 з 8 👨🍳
Ризото вашої мрії готове!