Запечений короп

Інгредієнти

на 6 порції

  • Цілий короп 1 шт.
  • Апельсин 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Вершкове масло 30 г
  • Мед 1 ч.л.
  • Спеції до риби 2 ч.л.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Приладдя 1 шт.

Запечений короп

75 хвилин

Риба - одна з традиційних страв на різдвяному столі. Її їдять і на Святвечір, і на саме Різдво. Спробуйте запекти коропа чи іншу річкову рибу за нашим смачним рецептом.

Харчова цінність порції

  • Ккал160
  • Білки22г
  • Жири
  • Вуглеводи

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 5

Запечений короп - крок 1 з 5
Короп - 1 шт.
Почистьте коропа від луски. Відріжте голову і плавці. Випатрайте і добре промийте. Зробіть надріз по спині й витягніть хребет і кістки, щоб утворилося 2 філе. Просушіть філе паперовими рушниками.

Крок 2 з 5

Запечений короп - крок 2 з 5
Сіль - 1 ч.л., лимон - 1 шт., морква - 1 шт, цибуля - 1 шт., апельсин - ½ шт.
Коропа посоліть і полийте соком цілого лимона. Відставте на 10 хв маринуватися за кімнатної температури, потім промийте і висушіть паперовими рушниками. Поріжте моркву кружальцями, пів апельсина - половинками кружалець і цибулю - півкільцями.

Крок 3 з 5

Запечений короп - крок 3 з 5
Масло - 15 г
На рибі зробіть надрізи і вставте в них шматочки апельсина й по маленькому шматку вершкового масла.

Крок 4 з 5

Запечений короп - крок 4 з 5
Масло - 15 г, спеції до риби - 2 ч.л., апельсин - ½ шт., мед - 1 ч.л.
На дно форми для запікання чи фольги з бортиками викладіть решту масла, цибулю, моркву. На овочеву подушку викладіть коропа. Сік половини апельсина змішайте з медом і полийте рибу, посипте спеціями до риби.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Запечений короп - крок 5 з 5
Накрийте форму кришкою або фольгою і запікайте при 220 °C 15 хв. Потім зніміть кришку, зменште температуру до 190 і запікайте до готовності (ще 15-20 хв). Подавайте зі шматочками апельсина і петрушкою.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot