Яйця чилбир

Інгредієнти

на 2 порції

  • Курячі яйця 2 шт.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Оцет столовий 9% 25 мл
  • Турецький йогурт 200 г
  • Часник 1 зубчик
  • Свіжа м'ята 3 гілочки
  • Свіжий кріп 3 гілочки
  • Лимон ½ шт.
  • Вершкове масло 50 г
  • Мелена паприка 1 ч.л.
  • Пластівці перцю чилі 1 ч.л.
  • Чорний мелений перець 0.25 ч.л.
  • Вода 1.5 л
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Яйця чилбир

15 хв

Яйця чилбир – це вишуканий сніданок з турецької кухні, історія якого сягає корінням в Османську імперію. Ніжні яйця-пашот подаються в йогуртовому соусі з часником, а зверху все вкрите ароматним гарячим маслом з паприкою та пластівцями перцю.

Харчова цінність порції

  • Ккал155
  • Білки
  • Жири12г
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 4

Яйця чилбир - крок 1 з 4
Турецький йогурт – 200 г, часник – 1 зубчик, свіжа м'ята – 3 гілочки, свіжий кріп – 3 гілочки, лимонний сік – 15 мл, сіль – 0,5 ч. л.
У глибокій піалі змішайте турецький йогурт, пропущений через прес часник, дрібно нарізану зелень кропу та м'яти. Додайте лимонний сік і посоліть. Перемішайте соус до однорідної консистенції.

Крок 2 з 4

Яйця чилбир - крок 2 з 4
Курячі яйця – 2 шт., сіль – 0,5 ч. л., оцет столовий 9% – 25 мл, вода – 1,5 л
Курячі яйця помийте, розбийте кожне яйце в окрему невелику піалу. У каструлі чи ковші доведіть воду до кипіння. Додайте сіль та оцет. Зменште вогонь, щоб вода не вирувала. По одному акуратно вилийте у воду сирі яйця. Готуйте яйця пашот на повільному вогні 3–4 хвилини.

Крок 3 з 4

Яйця чилбир - крок 3 з 4
Вершкове масло – 50 г, мелена паприка – 1 ч. л., пластівці перцю чилі – 1 ч. л., чорний мелений перець – 0,25 ч. л.
На сковороді розігрійте вершкове масло, додайте мелену паприку, пластівці перцю чилі та чорний перець. Прогрійте суміш протягом 1 хвилини, щоб масло просочилося ароматом спецій.

Крок 4 з 4 👨‍🍳

Яйця чилбир - крок 4 з 4
У центр тарілки викладіть соус із турецького йогурту. Зверху викладіть готові яйця пашот. Полийте інгредієнти розтопленим вершковим маслом зі спеціями. Прикрасьте готову страву зеленню кропу та м'яти. Яйця чилбир подавайте з хрустким багетом, тостами або лавашем.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot