Смажені ерінги

Інгредієнти

на 2 порції

  • Ерінги 500 г
  • Червоний перець чилі 5 шт.
  • Зубки часнику 3 шт.
  • Цукор 1 ч. л.
  • Соус рибний 1 ч. л.
  • Сік лайма до смаку
  • Сіль до смаку
  • Перець чорний мелений до смаку
  • Приладдя 1 шт.

Смажені ерінги

25 хвилин

Приготуйте вдома смачні гриби ерінги, які ще називають королівськими гливами. Вони швидко підрум’янюються на сковороді та подаються разом із гострим соусом чилі.

Харчова цінність порції

  • Ккал147
  • Білки10г
  • Жири
  • Вуглеводи19г

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 4

Смажені ерінги - крок 1 з 4
Ерінги- 500 г
Гриби протріть вологою ганчіркою, щоб видалити бруд, і поріжте шматочками по 2-3 см. Зробіть неглибокі надрізи сіточкою з обох боків.

Крок 2 з 4

Смажені ерінги - крок 2 з 4
Олія соняшникова для смаження, сіль, перець чорний мелений
У добре розігрітій олії на сковороді обсмажте ерінги з обох боків до золотавої скоринки. Коли гриби будуть готові, приправте їх сіллю та перцем.

Крок 3 з 4

Смажені ерінги - крок 3 з 4
Червоний перець чилі - 5 шт., зубки часнику - 3 шт., цукор - 1 ч. л., соус рибний - 1 ч. л., сіль - 1/4 ч. л., сік лайма до смаку
Перець чилі та часник перебийте у блендері, змішайте з цукром, рибним соусом, сіллю та соком лайма до розчинення цукру. Обережно з соком лайма – соус не повинен бути надто кислим.

Крок 4 з 4 👨‍🍳

Смажені ерінги - крок 4 з 4
Подавайте ерінги із соусом чилі та паличками, щоб зручно було вмочувати гриби.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot