Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Січеники

Інгредієнти

на 6 порції

  • Куряче філе 600 г
  • Консервована кукурудза 150 г
  • Твердий сир 100 г
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Сметана жирністю 20% 50 г
  • Рисове борошно 50 г
  • Сіль 1 ч.л.
  • Сушений часник 0.5 ч.л.
  • Чорний мелений перець 0.25 ч.л.
  • Олія 75 мл
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Січеники

50 хв

Назва «січеники» походить від способу приготування – м’ясо для них не перекручували, як у сучасному фарші, а дрібно сікли ножем або рубали на дошці. Це простий, але водночас дуже домашній рецепт, який зробить звичайну вечерю особливою.

Харчова цінність порції

  • Ккал220
  • Білки20г
  • Жири12г
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Січеники - крок 1 з 6
Куряче філе – 600 г
Помийте м'ясо під проточною водою, обсушіть від зайвої вологи паперовими серветками, зачистьте філе від жиру та плівочок, наріжте дрібним кубиком і перекладіть у глибоку піалу.

Крок 2 з 6

Січеники - крок 2 з 6
Ріпчаста цибуля – 1 шт., консервована кукурудза – 150 г, твердий сир – 100 г
Ріпчасту цибулю почистьте від лушпиння, наріжте дрібним кубиком, додайте до курячого філе. Консервовану кукурудзу процідіть від маринаду. Шматок твердого сиру подрібніть на тертці з дрібним полотном. Додайте сир і кукурудзу до решти інгредієнтів.

Крок 3 з 6

Січеники - крок 3 з 6
Куряче яйце – 1 шт., сметана – 50 г
В отриману суміш вбийте 1 куряче яйце, додайте жирну сметану. На бажання сметану можна замінити густим натуральним йогуртом.

Крок 4 з 6

Січеники - крок 4 з 6
Рисове борошно – 50 г, сіль – 1 ч. л., сушений часник – 0,5 ч. л., чорний мелений перець – 0,25 ч. л.
Введіть у фарш для січеників рисове борошно (також можна використовувати пшеничне або кукурудзяне борошно). Посоліть, приправте сушеним часником і чорним перцем. На бажання можна додати готову суміш спецій для курки. Добре перемішайте, накрийте кришкою або харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хв, щоб фарш настоявся і просочився спеціями.

Крок 5 з 6

Січеники - крок 5 з 6
Олія – 75 мл
За допомогою столової ложки викладіть фарш на сковороду з розігрітою олією, формуючи круглі січеники однакового розміру. Обсмажте на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін. Не робіть січеники занадто товстими, щоб вони повністю приготувалися всередині.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Січеники - крок 6 з 6
Рум'яні та ароматні січеники з курячого філе подавайте гарячими з улюбленим соусом та свіжими овочами. За бажанням їх можна доповнити гарніром із картопляного пюре, булгуру чи розсипчастого рису.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot