Паста з песто та овочами

Інгредієнти

на 2 порції

  • Тальятелле 220 г
  • Броколі 120 г
  • Капуста цвітна 120 г
  • Вершки 200 мл
  • Олія оливкова Extra Virgin 100 мл
  • Пармезан 10 г
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля шалот 1 шт.
  • Сир Grana Padano 15 г
  • Сир Pecorino Romano 30 г
  • Вершковий сир 15 г
  • Базилік зелений 1 пучок
  • Волоські горіхи 30 г
  • Кедрові горіхи 30 г
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Приладдя 1 шт.

Паста з песто та овочами

50 хвилин

Приготуйте пасту фреска із соусом песто, броколі, цвітною капустою й морквою. Це ціла скарбниця вітамінів, неперевершений смак італійської страви, а ще — швидка й проста вечеря.

Харчова цінність порції

  • Ккал237
  • Білки
  • Жири16.2г
  • Вуглеводи16.9г

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 6

Паста з песто та овочами - крок 1 з 6
Морква 1 шт., капуста цвітна 120 г, броколі 120 г, цибуля шалот 1 шт., часник 1 зуб., базилік зелений, пучок 1 шт.
Вимийте цвітну капусту та броколі, розділіть на суцвіття, обріжте товсті частини ніжок. Цибулю і часник почистьте, вимийте. Часник подрібніть, цибулю наріжте кільцями. Почищену й вимиту моркву наріжте брусочками. Вимийте базилік та обсушіть на рушнику.

Крок 2 з 6

Паста з песто та овочами - крок 2 з 6
Пармезан 20 г, кедрові горіхи 30 г, волоські горіхи 30 г, оливкова олія 50 мл, сир Grana Padano 15 г, сир Pecorino Romano 30 г, вершковий сир 15 г
Відокремте листочки базиліку від стебел. Вершковий сир, Grana Padano і Pecorino Romano, ядра горіхів і натертий на дрібну тертку пармезан закладіть у чашу блендера. Додайте листя базиліку, 1 зубок часнику. Подрібніть. Третина соусу знадобиться для страви, решту можна поставити в холодильник.

Крок 3 з 6

Паста з песто та овочами - крок 3 з 6
Сіль
Закип’ятіть підсолену воду в різних каструлях. В одну з каструль покладіть моркву, броколі та цвітну капусту. За 3 хв вийміть овочі шумівкою у миску з холодною водою та льодом для збереження кольору. За хвилину обсушіть овочі на паперовому рушнику.

Крок 4 з 6

Паста з песто та овочами - крок 4 з 6
Паста Fresca 220 г
Опустіть пасту в іншу каструлю з киплячою водою. Відваріть до стану аль-денте (достатньо твердого, але щоб при жуванні не відчувалося борошно).

Крок 5 з 6

Паста з песто та овочами - крок 5 з 6
Олія оливкова Extra Virgin 50 мл, вершки 200 мл, часник 1 зуб.
Розігрійте у сковороді олію, трохи обсмажте часник. Додайте цибулю. Щойно вона стане м’якою, додайте овочі та пасеруйте їх. Додайте до овочевої суміші вершки, соус песто й пасту. Перемішайте і готуйте ще 10 секунд.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Паста з песто та овочами - крок 6 з 6
Подавайте з кедровими горішками, тертим пармезаном і листочками базиліку.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot