Оладки з яблуками

Інгредієнти

на 4 порції

  • Борошно пшеничне 220 г
  • Цукор тростинний 130 г
  • Масло вершкове 175 г
  • Яйця 2 шт.
  • Кефір 1% 420 мл
  • Яблука 3 шт.
  • Кориця мелена 2 ч.л.
  • Ванільний цукор 1 ч.л.
  • Розпушувач 2 ч.л.
  • Сода харчова ¼ ч. л.
  • Сіль 1 г
  • Олія 1 ст.л.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Оладки з яблуками

35 хвилин

Смачні, пухкі оладки з ароматним яблучним топінгом — ідеальний варіант для затишного сніданку або солодкої вечері. Пухке тісто на кефірі, ароматна кориця та кисло-солодкі яблука створюють приголомшливу комбінацію.

Харчова цінність порції

  • Ккал192
  • Білки4.2г
  • Жири6.9г
  • Вуглеводи28.5г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 7

Оладки з яблуками - крок 1 з 7
Підготуйте інгредієнти. Яйця і кефір дістаньте з холодильника, щоб набули кімнатної температури. Просійте борошно, щоб наситити його повітрям.

Крок 2 з 7

Оладки з яблуками - крок 2 з 7
Борошно 220 г, сода ¼ ч. л., розпушувач 2 ч. л., цукор тростинний 40 г, сіль 1 г, ванільний цукор 1 ч. л., кориця мелена 1 ч. л., яйця 2 шт., масло 115 г, кефір 420 мл
В одній мисці змішайте борошно, соду, розпушувач, 40 г тростинного цукру, сіль на кінчику ножа, ванільний цукор та чайну ложку кориці. В іншій мисці змішайте до однорідності яйця, кефір і розтоплене, але не гаряче вершкове масло (115 г).

Крок 3 з 7

Оладки з яблуками - крок 3 з 7
Змішайте сухі інгредієнти з вологими і перемішайте до однорідності.

Крок 4 з 7

Оладки з яблуками - крок 4 з 7
Олія 1 ст. л.
Розігрійте сковороду зі столовою ложкою олії. Зменште вогонь і столовою ложкою або черпаком налийте тісто. Обсмажте оладки з обох боків до золотавого-коричневого кольору.

Крок 5 з 7

Оладки з яблуками - крок 5 з 7
Яблука 3 шт., масло вершкове 60 г
Почніть готувати яблучний топінг. Яблука почистьте і поріжте кубиками. Вершкове масло розтопіть у сотейнику.

Крок 6 з 7

Оладки з яблуками - крок 6 з 7
Цукор тростинний 90 г, кориця 1 ч.л.
Додайте в сотейник яблука, цукор і корицю. Накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні 15 хв, періодично помішуючи. Зніміть кришку і готуйте ще 10–15 хв до м’якості. Зніміть яблучний топінг з вогню.

Крок 7 з 7 👨‍🍳

Оладки з яблуками - крок 7 з 7
Викладіть оладки на тарілку, зверху щедро додайте теплий яблучний топінг. На бажання присипте цукровою пудрою або додайте ложечку сметани, густого грецького йогурту або кульку морозива.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot