Минтай із соусом теріякі

Інгредієнти

на 4 порції

  • Філе минтая з Аляски 4 шт.
  • Соєвий соус 80 мл
  • Цукор 1/4 скл.
  • Мірин або сухий херес 3 ст.л.
  • Корінь імбиру 1 ст. л.
  • Часник 1 зуб.
  • Олія 5 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Білий кунжут 1 ч.л.
  • Чорний кунжут 1 ч.л.
  • Приладдя 1 шт.

Минтай із соусом теріякі

30 хвилин

Запечіть філе минтая з Аляски з домашнім соусом теріякі для швидкої, смачної та корисної вечері в японському стилі!

Харчова цінність порції

  • Ккал192
  • Білки11г
  • Жири
  • Вуглеводи

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 4

Минтай із соусом теріякі - крок 1 з 4
Соєвий соус - 80 мл, цукор - 1/4 скл., мірин - 3 ст.л., корінь імбиру - 1 ст. л., часник - 1 зуб.
У маленькій каструлі доведіть до кипіння соєвий соус, цукор, мірин, подрібнені імбир і часник на сильному вогні. Зменште вогонь і кип’ятіть, поки соус не зменшиться удвічі, приблизно 15 хв. Розподіліть соус порівну на 2 маленькі миски: одна потрібна для запікання минтая, інша для подачі.

Крок 2 з 4

Минтай із соусом теріякі - крок 2 з 4
Філе минтая - 4 шт., чорний мелений перець, олія
Розігрійте духовку до 200°С. Деко застеліть пергаментом. Розморожене філе минтая з Аляски змастіть олією, потім соусом і поперчіть. Запікайте до готовності, перевернувши на середині запікання й поливши соусом.

Крок 3 з 4

Минтай із соусом теріякі - крок 3 з 4
Білий кунжут - 1 ч.л., чорний кунжут - 1 ч.л.
Перекладіть філе на тарілки та полийте соусом теріякі. Посипте насінням кунжуту. Подавайте з рисом та овочами.

Крок 4 з 4 👨‍🍳

Минтай із соусом теріякі - крок 4 з 4
Готово!

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot