Гуцульський бограч

Інгредієнти

на 10 порції

  • Свинина 300 г
  • Телятина 300 г
  • Сало копчене 100 г
  • Картопля 600 г
  • Морква 150 г
  • Цибуля жовта ріпчаста 100 г
  • Перець болгарський червоний 200 г
  • Червоний перець чилі 50 г
  • Томати 150 г
  • М’ясний бульйон 1.5 л
  • Петрушка 15 г
  • Часник 10 г
  • Сметана 50 г
  • Масло вершкове 50 г
  • Горілка 25 мл
  • Паприка мелена 15 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сушений кмин за смаком
  • Лавровий лист 1 шт
  • Приладдя для приготування 1 шт

Гуцульський бограч

90 хвилин

Бограч, як і борщ, у кожній родині готують по-своєму. Ми пропонуємо гуцульський рецепт з додаванням секретного інгредієнта — горілки.

Харчова цінність порції

  • Ккал247
  • Білки18г
  • Жири12г
  • Вуглеводи19г

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 6

Гуцульський бограч - крок 1 з 6
Сало копчене 100 г, морква 150 г, цибуля 100 г
Копчене сало порізати кубиком по 1 см. Шкірку від сала відкласти. Обсмажити сало в казані, додати нарізані кубиком моркву та цибулю і смажити до прозорості цибулі.

Крок 2 з 6

Гуцульський бограч - крок 2 з 6
Свинина 300 г, телятина 300 г, паприка мелена 15 г, томати 150 г, червоний болгарський перець 200 г
М’ясо порізати кубиками по 3 см і додати в казан разом із сухою паприкою та шкіркою від сала. Смажити, помішуючи. Додати нарізані томати та болгарський перець і смажити на сильному вогні ще кілька хвилин.

Крок 3 з 6

Гуцульський бограч - крок 3 з 6
Петрушка 15 г, лавровий лист 1 шт., картопля 600 г, чорний перець мелений, сушений кмин, сіль
Петрушку грубо посікти і додати до казана разом з лавровим листом, перцем, кмином і частиною солі. Протушкувати кілька хвилин на малому вогні і додати нарізану кубиками картоплю.

Крок 4 з 6

Гуцульський бограч - крок 4 з 6
М’ясний бульйон 1,5 л, часник 10 г
Влити в казан бульйон — він має покривати гущу на 3-4 сантиметри. Додати подрібнений часник. Дати страві закипіти і варити на середньому вогні до готовності картоплі.

Крок 5 з 6

Гуцульський бограч - крок 5 з 6
Горілка 25 мл, сметана 50 г, масло вершкове 50 г, петрушка 10 г, сіль
Додати до страви горілку, сметану, масло, решту посіченої петрушки і все перемішати. Скуштувати страву, за потреби досолити й варити ще 3 хв.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Гуцульський бограч - крок 6 з 6
Зняти бограч з вогню та дати йому настоятися 15 хв. Подавати зі шматочком перцю чилі та житнім хлібом.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot