Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Домашній соус песто

Інгредієнти

на 4 порції

  • Базилік свіжий 70 г
  • Олія оливкова екстра вірджин 70 мл
  • Пармезан 50 г
  • Сир пекоріно 30 г
  • Кедрові горішки (або волоські) 30 г
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль 3 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Домашній соус песто

15 хвилин

Італійський соус песто — справжня класика, відома в усьому світі. Він універсальний: куштуйте його зі спагеті, в салаті, з томатами чи сиром. Це простий спосіб додати італійського характеру до ваших страв. Готуйте за нашим рецептом — швидко, натхненно й смачно.

Харчова цінність порції

  • Ккал430
  • Білки11г
  • Жири40г
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Базилік – 70 г
Почистьте й промийте листя базиліку, обсушіть на рушнику, щоб прибрати зайву вологу.

Крок 2 з 6

Часник – 10 г, горішки – 30 г
У блендері подрібніть часник і горішки. В Італії песто традиційно готують у ступці. Якщо готуєте по-італійськи – спочатку подрібніть часник, потім додайте горішки й перетріть на крихту.

Крок 3 з 6

Базилік – 70 г
Додайте до блендера чи ступки листя базиліку та сіль, перебийте до кремоподібної маси.

Крок 4 з 6

Пармезан – 50 г, пекоріно – 30 г
Додайте сири й знову перебийте. У ступці – додавайте сир поступово, розтираючи його в масу. Якщо у вас немає пармезану і пекоріно, використайте інший витриманий, гострий і ароматний твердий сир.

Крок 5 з 6

Олія оливкова – 70 мл
Влийте олію й ще раз перебийте, щоб отримати однорідний соус. Якщо готуєте в ступці – вливайте олію поступово, перемішуючи коловими рухами.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Домашній соус песто - крок 6 з 6
Перекладіть соус у баночку й використовуйте відразу або зберігайте під тонким шаром олії до 4 днів у холодильнику. Соус також можна заморозити.

Готово!

Нехай смакує 🤗

telegram botviber botfacebook bot