Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Батат фрі із соусом айолі

Інгредієнти

на 4 порції

  • Батат 600 г
  • Яйце 1 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Лимон 0.5 шт.
  • Олія рафінована 25 мл
  • Оливкова олія 150 мл
  • Сіль 6 г
  • Чорний мелений перець 2 г
  • Мелена копчена паприка 4 г
  • Мелений коріандр 2 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Батат фрі із соусом айолі

45 хвилин

Приготуйте хрусткий і золотистий батат фрі в духовці чи аерогрилі та подайте його з домашнім соусом айолі. Це закуска ресторанного рівня, яка багата на клітковину, вітаміни та антиоксиданти. Соус айолі з часником та оливковою олією надає оксамитової текстури й пікантності. Спробуйте — це швидко, корисно й неймовірно смачно.

Харчова цінність порції

  • Ккал190
  • Білки
  • Жири11г
  • Вуглеводи22г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 11

Батат фрі із соусом айолі - крок 1 з 11
Часник – 10 г
Підготуйте часник для соусу. Почистьте зубчики часнику від лушпиння, розітріть у пюре за допомогою ступки.

Крок 2 з 11

Батат фрі із соусом айолі - крок 2 з 11
Жовток – 1 шт., лимонний сік – 15 мл, сіль – 3 г, чорний мелений перець – 1 г
Влийте до часнику лимонний сік, додайте жовток. Посоліть та приправте чорним перцем.

Крок 3 з 11

Батат фрі із соусом айолі - крок 3 з 11
Оливкова олія – 150 мл
Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності. Постійно помішуючи, маленькими порціями вливайте оливкову олію, щоразу ретельно перемішуючи.

Крок 4 з 11

Батат фрі із соусом айолі - крок 4 з 11
Продовжуйте збивати соус вінчиком до густої консистенції. Готовий соус перекладіть у скляний контейнер, герметично закрийте й відправте у холодильник на 30 хвилин.

Крок 5 з 11

Батат фрі із соусом айолі - крок 5 з 11
Батат – 600 г
Тим часом помийте й почистьте батат від шкірки.

Крок 6 з 11

Батат фрі із соусом айолі - крок 6 з 11
Наріжте батат брусочками завтовшки 1 см, як для картоплі фрі, перекладіть у глибокий посуд.

Крок 7 з 11

Батат фрі із соусом айолі - крок 7 з 11
Сіль – 3 г, чорний мелений перець – 1 г, копчена паприка – 4 г, мелений коріандр – 2 г
Посоліть батат, приправте чорним перцем, копченою паприкою та коріандром.

Крок 8 з 11

Батат фрі із соусом айолі - крок 8 з 11
Олія – 25 мл
Збризніть батат невеликою кількістю рафінованої олії. Зручно використовувати олію у формі спрея.

Крок 9 з 11

Батат фрі із соусом айолі - крок 9 з 11
Ретельно перемішайте батат, щоб усі шматочки рівномірно покрилися спеціями й олією. Викладіть батат у чашу аерогриля або на застелене пергаментом деко.

Крок 10 з 11

Батат фрі із соусом айолі - крок 10 з 11
Запікайте батат на програмі для картоплі фрі при 200 °C 15–18 хвилин. Усередині приготування перемішайте овочі, щоб вони готувалися рівномірно. Для духовки з конвекцією час і температура запікання такі самі, без конвекції може знадобитися трохи більше часу.

Крок 11 з 11 👨‍🍳

Батат фрі із соусом айолі - крок 11 з 11
Готовий батат фрі подавайте з охолодженим соусом айолі. Така закуска першою зникає зі столу.

Готово!

Нехай смакує 🤗

telegram botviber botfacebook bot