Крок 1 з 20
![Волога паска - крок 1 з 20]()
Молоко 200 мл, пресовані дріжджі 25 г
У глибокому посуді з'єднайте тепле молоко (температура не більш як 35°C) і дріжджі.
Крок 2 з 20
![Волога паска - крок 2 з 20]()
Цукор 1 ст.л., борошно 3 ст.л.
В отриману суміш всипте 1 столову ложку цукру (від загальної кількості) і 3 столові ложки просіяного пшеничного борошна (від загальної кількості).
Крок 3 з 20
![Волога паска - крок 3 з 20]()
За допомогою вінчика перемішайте все до однорідної консистенції, щоб дріжджі та цукор повністю розчинилися.
Крок 4 з 20
![Волога паска - крок 4 з 20]()
Накрийте харчовою плівкою або сухим рушником, поставте у тепле місце без протягів на 20-30 хв. За цей час маса має збільшитися в об'ємі у кілька разів.
Крок 5 з 20
![Волога паска - крок 5 з 20]()
Цукор, сіль 0,25 ч. л., ванілін 0,25 ч. л.
Всипте решту цукру, щіпку солі та ванілін для аромату.
Крок 6 з 20
![Волога паска - крок 6 з 20]()
Цедра 1 лимона
За допомогою дрібної тертки зніміть цедру з одного лимона. Додайте її в тісто, щоб надати випічці цитрусової нотки. Перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції.
Крок 7 з 20
![Волога паска - крок 7 з 20]()
Жовтки 5 шт.
Акуратно відділіть 5 жовтків від білків. Введіть в тісто жовтки, змішайте суміш до однорідності.
Крок 8 з 20
![Волога паска - крок 8 з 20]()
Борошно
Додайте в тісто половину просіяного пшеничного борошна, перемішайте інгредієнти силіконовою лопаткою.
Крок 9 з 20
![Волога паска - крок 9 з 20]()
Борошно
Введіть в тісто другу половину просіяного пшеничного борошна. Зважайте на те, що його може знадобитися трохи більше або менше залежно від борошна.
Крок 10 з 20
![Волога паска - крок 10 з 20]()
Руками або за допомогою кухонного комбайна поєднайте інгредієнти до однорідної консистенції. У результаті має вийти м'яке та еластичне тісто.
Крок 11 з 20
![Волога паска - крок 11 з 20]()
Масло 100 г
Невеликими порціями введіть в тісто розм'якшене вершкове масло. Спочатку тісто розшаровуватиметься, це нормально. Продовжуйте вимішувати тісто, воно знову стане однорідним.
Крок 12 з 20
![Волога паска - крок 12 з 20]()
Родзинки 60 г, цукати 60 г
Перекладіть родзинки та цукати в глибокий посуд, залийте окропом і залиште на 10-15 хв.
Крок 13 з 20
![Волога паска - крок 13 з 20]()
Борошно 1 ст.л.
Потім злийте воду, викладіть сухофрукти та цукати на паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу. Додайте до них столову ложку пшеничного борошна, перемішайте.
Крок 14 з 20
![Волога паска - крок 14 з 20]()
Всипте сухофрукти та фруктові цукати в дріжджове тісто.
Крок 15 з 20
![Волога паска - крок 15 з 20]()
Перемішайте інгредієнти, щоб родзинки та цукати рівномірно розподілилися по всьому тісту.
Крок 16 з 20
![Волога паска - крок 16 з 20]()
Олія 10 мл
Готове тісто перекладіть у глибокий посуд, змащений рафінованою олією. Накрийте посуд харчовою плівкою або сухим рушником, залиште в теплому місці на 1-1,5 години.
Крок 17 з 20
![Волога паска - крок 17 з 20]()
Олія 10 мл
Готове тісто обімніть, розділіть на рівні частини. У вас вийде 3 заготовки вагою 380 г. Викладіть тісто в жерстяні формочки для пасок, змащені олією. Якщо ви використовуєте паперові або силіконові форми, їх не потрібно змащувати.
Крок 18 з 20
![Волога паска - крок 18 з 20]()
Накрийте майбутні паски харчовою плівкою або рушником, залиште на розстоювання в теплому місці без протягів. Коли тісто підніметься практично до верху форми, акуратно перенесіть вироби на деко і відправте в розігріту до 180°C духовку.
Крок 19 з 20
![Волога паска - крок 19 з 20]()
Через 25-30 хв паски підрум'яняться і повністю пропечуться. Перевірте готовність випічки за допомогою дерев'яної шпажки. Якщо вона виходить з пасок сухою, без слідів тіста, випічка готова.
Крок 20 з 20 👨🍳
![Волога паска - крок 20 з 20]()
Готові паски остудіть у формах на решітці. Потім акуратно дістаньте випічку із форм. Повністю охололі паски покрийте глазур'ю і прикрасьте до свого смаку.