Ловіть -10% на перше замовлення в «Сільпо»! Не проґавте вигоду 😉

Веганські мафіни

Інгредієнти

на 12 порції

  • Кабачок 150 г
  • Морква 100 г
  • Червоний болгарський перець 120 г
  • Свіжий шпинат 15 г
  • Борошно пшеничне 380 г
  • Рослинне молоко 315 мл
  • Оливкова олія 125 мл
  • Яблучний оцет 6% 1 ст.л.
  • Розпушувач 1 ст.л.
  • Харчова сода 0.5 ч.л.
  • Сушені італійські трави 1 ст.л.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Сушений часник 1 ч.л.
  • Гарбузове насіння 25 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Веганські мафіни

55 хв

Веганські солоні мафіни готуються з яскравих овочів і шпинату на олії. Вони не містять продуктів рослинного походження, тому їх можуть куштувати вегани та ті, хто дотримується посту. Зберігайте простий і корисний рецепт мафінів до ранкової кави.

Харчова цінність порції

  • Ккал220
  • Білки
  • Жири10.9г
  • Вуглеводи25.7г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Веганські мафіни - крок 1 з 6
Борошно – 380 г, розпушувач – 12 г, харчова сода – 2,5 г, сіль – 5 г, сушені італійські трави – 6 г, сушений часник – 3 г
У глибокому посуді змішайте просіяне борошно, розпушувач, соду, сіль, італійські трави та сушений часник до однорідності.

Крок 2 з 6

Веганські мафіни - крок 2 з 6
Рослинне молоко – 315 мл, оливкова олія – 125 мл, яблучний оцет – 15 мл
Додайте молоко, олію та оцет до сухої суміші. Перемішайте вінчиком до однорідності – тісто має бути досить густим.

Крок 3 з 6

Веганські мафіни - крок 3 з 6
Кабачок – 150 г, морква – 100 г, червоний болгарський перець – 120 г, свіжий шпинат – 15 г
Почистьте моркву. Кабачок і моркву натріть на великій тертці, перець наріжте дрібним кубиком, шпинат – тонкими смужками. Не віджимаючи сік, додайте овочі в тісто. Перемішайте силіконовою лопаткою до рівномірного розподілу начинки – отримаєте густе однорідне тісто.

Крок 4 з 6

Веганські мафіни - крок 4 з 6
Гарбузове насіння – 25 г
Підготуйте металеву форму для мафінів з паперовими кошиками. Наповніть кожен на 2/3 (залиште приблизно 1 см до краю). Посипте зверху гарбузовим насінням.

Крок 5 з 6

Веганські мафіни - крок 5 з 6
Випікайте у розігрітій до 180 °С духовці 30–35 хв. Перевірте готовність зубочисткою – вона має виходити сухою. Акуратно дістаньте мафіни з форми, перекладіть на решітку та остудіть до кімнатної температури.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Веганські мафіни - крок 6 з 6
Подавайте теплими або охолодженими – до сніданку з авокадо чи веганським соусом (наприклад, на кеш’ю) або до обіду з овочевим супом. Смачного!

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot