Томат фарширований буратою і томатним песто

Інгредієнти

на 2 порції

  • Томат великий 1 шт.
  • Базилік 50 г
  • Рукола 100 г
  • Оливкова олія 60 мл
  • Бурата 100 г
  • Сіль 1 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Томат фарширований буратою і томатним песто

15 хвилин

Соковитий стиглий томат із начинкою з ніжної бурати, базиліка та томатного песто — легка літня закуска, яка зачаровує простотою й вишуканістю. Повторіть простий рецепт від Марко Черветті та насолодіться справжніми літніми смаками.

Харчова цінність порції

  • Ккал139
  • Білки
  • Жири12г
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 14

Томат фарширований буратою і томатним песто - крок 1 з 14
Томат – 1 шт.
Зріжте з томата кришечку з боку плодоніжки.

Крок 2 з 14

Томат фарширований буратою і томатним песто - крок 2 з 14
Томат – 1 шт.
М’якоть томата обережно вийміть ложкою, щоб не пошкодити стінки.

Крок 3 з 14

Томат фарширований буратою і томатним песто - крок 3 з 14
Базилік – 50 г
Подрібніть базилік ножем.

Крок 4 з 14

Томат фарширований буратою і томатним песто - крок 4 з 14
Базилік – 50 г, томат – 1 шт.
Вимийте та обсушіть базилік і великий томат.

Крок 5 з 14

Томат фарширований буратою і томатним песто - крок 5 з 14
М’якоть томата, базилік – 50 г
Подрібніть м’якоть томата разом із базиліком.

Крок 6 з 14

Томат фарширований буратою і томатним песто - крок 6 з 14
Подрібнена маса, сіль – 1г, оливкова олія – 30 мл
Перемістіть подрібнену зелень із томатом у миску, посоліть і заправте олією. Це — ваш томатний песто.

Крок 7 з 14

Томат фарширований буратою і томатним песто - крок 7 з 14
Бурата – 100 г
Порвіть бурату руками на невеликі шматочки і додайте в миску.

Крок 8 з 14

Томат фарширований буратою і томатним песто - крок 8 з 14
Оливкова олія – 15 мл, спеції – за бажанням
Заправте масу ще трохи олією та додайте сіль і перець за бажанням.

Крок 9 з 14

Томат фарширований буратою і томатним песто - крок 9 з 14
Маса з буратою
Добре перемішайте начинку.

Крок 10 з 14

Томат фарширований буратою і томатним песто - крок 10 з 14
Рукола – 100 г
Подрібніть руколу й посоліть. Перемішайте.

Крок 11 з 14

Томат фарширований буратою і томатним песто - крок 11 з 14
Рукола – 100 г
Викладіть руколу на сервірувальну тарілку.

Крок 12 з 14

Томат фарширований буратою і томатним песто - крок 12 з 14
Порожній томат, начинка
Установіть томат на руколу та обережно нафаршируйте його підготовленою масою.

Крок 13 з 14

Томат фарширований буратою і томатним песто - крок 13 з 14
Базилік – кілька листків, оливкова олія – 15 мл, спеції – за бажанням
Прикрасьте листям базиліка, збризніть олією й за потреби посоліть і поперчіть.

Крок 14 з 14 👨‍🍳

Томат фарширований буратою і томатним песто - крок 14 з 14
Подавайте відразу — поки томат холодний, а начинка тримає ніжну форму.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot