Крок 1 з 9
![Сирний крафін - крок 1 з 9]()
Родзинки 100 г
Родзинки промийте і запарте в гарячій воді на 15-20 хв. Потім процідіть і обсушіть на рушнику.
Крок 2 з 9
![Сирний крафін - крок 2 з 9]()
Молоко 2,5% 250 мл, сухі дріжджі 11 г, цукор 40 г, борошно 40 г
У глибокій мисці змішайте до однорідності ледь тепле молоко (радимо використовувати молоко ПРОСТОНАШЕ), сухі дріжджі, 2 ст.л. цукру та 2 ст.л. борошна. Накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце, доки маса не виросте в кілька разів (15-20 хв).
Крок 3 з 9
![Сирний крафін - крок 3 з 9]()
Цедра апельсина 2 ст.л., апельсиновий сік 4 ст.л., сіль 3 г, яйця 5 шт., ванільний цукор 1 уп., борошно 900 г, сметана 15% 150 г
Цедру апельсина перемішайте з цукром, щоб він ввібрав ефірні олії. Додайте сіль, яйця кімнатної температури, ванільний цукор, апельсиновий сік і збийте на пишну піну. Змішайте яєчну масу з дріжджовою масою, яка підійшла. Поступово вводьте борошно, щоразу перемішуючи до однорідності. Введіть сметану кімнатної температури (радимо використовувати сметану ПРОСТОНАШЕ). Вимішуйте руками 15 хв, а в тістомісі — 7 хв.
Крок 4 з 9
![Сирний крафін - крок 4 з 9]()
Масло 82,5% 100 г
Введіть розм’якшене вершкове масло й вимішуйте доти, доки тісто не стане однорідним. Накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце, щоб маса виросла вдвічі-втричі (1,5-3 год.).
Крок 5 з 9
![Сирний крафін - крок 5 з 9]()
Сир кисломолочний 5% 350 г, цукор 45 г, ванільний цукор 1 уп.
Поки тісто підходить, приготуйте сирну начинку. Цукор, кисломолочний сир (радимо використовувати сир ПРОСТОНАШЕ) і ванільний цукор перебийте в блендері до однорідної кремової маси.
Крок 6 з 9
![Сирний крафін - крок 6 з 9]()
Тісто, що підійшло, розділіть на три частини. Кожну частину розкачайте в прямокутний пласт, змастіть сирною начинкою і викладіть зверху родзинки. Згорніть у рулет.
Крок 7 з 9
![Сирний крафін - крок 7 з 9]()
Кожен рулет розріжте вздовж, не дорізаючи до кінця. Згорніть кожну зі смужок у спіраль.
Крок 8 з 9
![Сирний крафін - крок 8 з 9]()
Викладіть заготовки у формочки для пасок, так щоб одна спіраль опинилася на іншою. Вибирайте достатньо великі формочки, щоб тісто займало не більше третини форми по висоті. Викладіть заготовки у формах на деко, накрийте майбутні крафіни плівкою і поставте в тепле місце, щоб тісто підійшло (30-40 хв).
Крок 9 з 9 👨🍳
![Сирний крафін - крок 9 з 9]()
Цукрова пудра 40 г
Деко з крафінами відправте в розігріту до 180°C духовку і випікайте близько 40 хв. Готовність крафінів перевірте деревʼяною паличкою: якщо виходить сухою, крафіни готові. Спечені крафіни охолодіть і прикрасьте цукровою пудрою.