Ризото з морепродуктами

Інгредієнти

на 6 порції

  • Масло вершкове 3 ст.л.
  • Цибуля шалот 125 г
  • Рис арборіо 210 г
  • Зубки часнику 1 шт.
  • Вино біле сухе 175 мл
  • Лимон, цедра 1 ч.л.
  • Сіль 1/2 ч.л.
  • Перець чорний мелений 1/4 ч. л.
  • Коктейль із морепродуктів варено-морожений 100 г
  • Креветки свіжоморожені не чищені 230 г
  • Мідії варено-морожені 230 г
  • Пармезан тертий 60 г
  • Петрушка 2 ст. л.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Ризото з морепродуктами

50 хвилин

Неповторна на смак страва італійської кухні — ризото з морепродуктами. Кремове і ніжне, з морським коктейлем, розплавленим пармезаном та свіжою зеленню, ризото просто тане в роті!

Харчова цінність порції

  • Ккал680
  • Білки58г
  • Жири18г
  • Вуглеводи70г

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 8

Ризото з морепродуктами - крок 1 з 8
Коктейль із морепродуктів 100 г, креветки 230 г, мідії 230 г, вода 1 л
Розморожуємо всі морепродукти. Креветки чистимо. Мʼясо відкладаємо, а голови й панцирі заливаємо водою і варимо 20-30 хв. Проціджуємо бульйон.

Крок 2 з 8

Ризото з морепродуктами - крок 2 з 8
Цибуля шалот 125 г
Цибулю подрібнюємо. Промиваємо рис, якщо потрібно.

Крок 3 з 8

Ризото з морепродуктами - крок 3 з 8
Масло вершкове 2 ст.л.
У каструлі або сотейнику розтоплюємо 2 столові ложки масла. Тушкуємо подрібнену цибулю до м'якості (приблизно 3-4 хвилини).

Крок 4 з 8

Ризото з морепродуктами - крок 4 з 8
Рис арборіо 210 г, зубки часнику 1 шт.
Додаємо рис та вичавлений пресом часник. Обсмажуємо, не забуваючи помішувати, близько 1 хвилини.

Крок 5 з 8

Ризото з морепродуктами - крок 5 з 8
Вино біле сухе 175 мл
Додаємо вино та, не перестаючи помішувати, чекаємо, поки воно випарується.

Крок 6 з 8

Ризото з морепродуктами - крок 6 з 8
Сіль, 1/2 ч.л., перець чорний мелений 1/4 ч. л.
Вливаємо черпак бульйону з креветок. Варимо, помішуючи, поки весь бульйон не вбереться в рис. Потім додаємо наступний черпак і так далі. Коли рис стає м’яким, солимо та перчимо.

Крок 7 з 8

Ризото з морепродуктами - крок 7 з 8
Цедра лимона 1 ч. л., пармезан тертий 60 г
У рис додаємо морепродукти, перемішуємо і прогріваємо 30 сек. Всипаємо лимонну цедру та пармезан. Перемішуємо.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Ризото з морепродуктами - крок 8 з 8
Петрушка 2 ст. л., зелена цибуля 1 ст. л.
Подаємо ризото, посипавши дрібно нарізаною петрушкою.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot