Рулетики з баклажанів із сиром

Інгредієнти

на 4 порції

  • Баклажан 2 шт.
  • Сіль 5 г
  • Олія оливкова 30 мл
  • Сир рикота 250 г
  • Сир пармезан 70 г
  • Сир моцарела 100 г
  • Яйце 1 шт.
  • Базилік свіжий ½ пучка
  • Часниковий порошок 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений 0.25 ч.л.
  • Соус томатний 400 мл
  • Орегано сушений 1 ч.л.
  • Пластівці чилі 0.5 ч.л.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Рулетики з баклажанів із сиром

60 хвилин

Ці рулетики — як маленька сицилійська відпустка на вашій тарілці. Ніжні слайси запечених баклажанів, наповнені вершковою сирною начинкою, з ароматом базиліку та томатного соусу — ідеальна страва для обіду чи вечері. Запечені під сирною скоринкою, ці рулетики смакують особливо добре влітку.

Харчова цінність порції

  • Ккал155
  • Білки
  • Жири10г
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Рулетики з баклажанів із сиром - крок 1 з 6
Промийте баклажани та базилік, підготуйте усі інгредієнти: відміряйте сири, спеції, соус та інше. Увімкніть духовку, розігріваючи її до 190°C.

Крок 2 з 6

Рулетики з баклажанів із сиром - крок 2 з 6
Баклажани – 2 шт., сіль – 5 г, олія – 30 мл
Наріжте баклажани уздовж тонкими слайсами (приблизно 5 мм). Посоліть з обох боків та залиште на 20 хвилин, щоб вийшла гіркота. Потім промокніть рушником. Змастіть слайси олією й обсмажте або запечіть на грилі/в духовці до м’якості (по 5–6 хвилин з кожного боку).

Крок 3 з 6

Рулетики з баклажанів із сиром - крок 3 з 6
Рикота – 250 г, пармезан – 50 г, моцарела – 50 г, яйце – 1 шт., базилік – 2 ст. л., часниковий порошок – 1 ч. л., перець – 0,25 ч. л.
У мисці змішайте всі інгредієнти для начинки: рикоту, тертий пармезан і частину моцарели, яйце, подрібнений базилік, часниковий порошок і перець. Перемішайте до однорідної текстури.

Крок 4 з 6

Рулетики з баклажанів із сиром - крок 4 з 6
На край кожного баклажанового слайсу викладіть 1–2 ст. л. начинки. Акуратно загорніть у рулетики.

Крок 5 з 6

Рулетики з баклажанів із сиром - крок 5 з 6
Томатний соус – 400 мл, орегано – 1 ч. л., чилі – 0,5 ч. л., моцарела – 50 г, пармезан – 20 г
На дно форми для запікання налийте 100 мл соусу. Викладіть рулетики швом донизу. Зверху залийте залишком соусу, додайте орегано й чилі, посипте моцарелою та пармезаном. Запікайте при 190°C: 25 хвилин під фольгою, потім ще 10 хвилин — без неї.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Рулетики з баклажанів із сиром - крок 6 з 6
Базилік – 1 ст. л.
Дайте страві трохи охолонути (5–10 хвилин). Подавайте рулетики теплими, посипавши свіжим подрібненим базиліком.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot