Панетоне

Інгредієнти

на 12 порції

  • Борошно пшеничне 475 г
  • Дріжджі пресовані 40 г
  • Молоко 115 мл
  • Яйця 6 шт.
  • Цукор 120 г
  • Масло вершкове 140 г
  • Журавлина вʼялена 100 г
  • Родзинки 100 г
  • Апельсин 1 шт.
  • Цукор ванільний 15 г
  • Сіль 12 г
  • Мигдалеві пластівці 50 г
  • Цукрова пудра 40 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Панетоне

100 хвилин

Італійська святкова випічка панетоне така ароматна й пухка, що складе конкуренцію улюбленим паскам і крафінам. Спечіть панетоне на Великдень за нашим покроковим рецептом. Усе дуже просто, а основну роботу виконує… холодильник.

Харчова цінність порції

  • Ккал286
  • Білки5.06г
  • Жири9.84г
  • Вуглеводи43.89г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 8

Панетоне - крок 1 з 8
Вода 80 мл, дріжджі пресовані 10 г, сіль 2 г, борошно 105 г
У воду кімнатної температури додайте дріжджі, сіль і перемішайте вінчиком. Насипте борошно й перемішайте. Накрийте масу харчовою плівкою й залиште у теплому місці на 3 години. Потім обімніть, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 10 годин.

Крок 2 з 8

Панетоне - крок 2 з 8
Родзинки світлі 10 г, родзинки темні 100 г, журавлина вʼялена 100 г, апельсин 1 шт.
Родзинки й журавлину промийте гарячою водою. З апельсина натріть на тертушці цедру, витисніть сік і додайте до сухофруктів. Перемішайте, накрийте харчовою плівкою і відставте настоюватися на 10 годин. На бажання замість апельсинового соку можна використати бренді або ром.

Крок 3 з 8

Панетоне - крок 3 з 8
Дріжджі 30 г, молоко 115 мл, борошно 370 г, сіль 10 г, цукор 120 г, ванільний цукор 15 г, жовтки 6 шт.
Через 10 годин дістаньте масу з холодильника, дайте їй нагрітися впродовж 2 годин. Решту дріжджів змішайте з холодним молоком і відставте на 5 хвилин, щоб запустилися в роботу. Змішайте масу, яка вистоювалася в холодильнику, з молоком і дріжджами, борошном, сіллю, цукром, ванільним цукром, холодними жовтками. Вимісіть 10 хв.

Крок 4 з 8

Панетоне - крок 4 з 8
Масло 140 г
Додайте розмʼякшене масло і вимішуйте, поки тісто не стане однорідним.

Крок 5 з 8

Панетоне - крок 5 з 8
Родзинки й журавлину процідіть від зайвої рідини. Додайте в тісто і перемішайте, доки вони не розподіляться рівномірно.

Крок 6 з 8

Панетоне - крок 6 з 8
Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 3 години, щоб підійшло.

Крок 7 з 8

Панетоне - крок 7 з 8
Руки змастіть олією, тісто обімніть і перекладіть на робочу поверхню. Сформуйте 3 кульки та викладіть їх у формочки для пасок діаметром 12-14 см, заввишки 10 см. Форми накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 2,5-3 години, щоб панетоне підійшли.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Панетоне - крок 8 з 8
Білок 1 шт., мигдалеві пластівці 50 г, цукрова пудра 40 г
Розігрійте духовку до 180°C, поставте панетоне, зменште температуру до 160°C і випікайте 30 хв. Збийте 1 білок, дістаньте панетоне з духовки, змастіть верх білком, присипте мигдалевими пластівцями й відправте в духовку ще на 10 хв. Дістаньте готові панетоне з духовки, дайте вистигнути та прикрасьте цукровою пудрою.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot