Мусака

Інгредієнти

на 6 порції

  • Паприка 0.5 ч.л.
  • Мускатний горіх 0.3 ч.л.
  • Баклажан 600 г
  • Олія 100 мл
  • Цибуля ріпчаста 150 г
  • Фарш із яловичини або баранини 450 г
  • Томати консервовані 400 г
  • Бульйон яловичий 120 мл
  • Вино червоне сухе 120 мл
  • Яйце 2 шт.
  • Борошно 85 г
  • Молоко 1 л
  • Панірувальні сухарі 4 ст.л.
  • Сіль 5 г
  • Перець чорний 1 г
  • Орегано сушене 1 ст.л.
  • Кориця мелена 1 ч.л.
  • Цукор 1 ч.л.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Мусака

90 хвилин

Мусака — це грецька класика з ароматом спецій, ніжною текстурою баклажанів, соковитим фаршем та оксамитовим соусом бешамель. Чудова запіканка для сімейної вечері або гостей, які не бояться другої порції.

Харчова цінність порції

  • Ккал130
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 10

Мусака - крок 1 з 10
Баклажани – 600 г, фарш – 450 г
Помийте баклажани й дайте їм трохи просохнути. Фарш залиште на столі, щоб він досяг кімнатної температури.

Крок 2 з 10

Мусака - крок 2 з 10
Баклажани – 600 г
Наріжте баклажани вздовж на слайси товщиною приблизно 0,5 см. Посоліть і залиште на 30 хвилин, щоб вивести гіркоту. Потім промокніть паперовим рушником. Обсмажте слайси баклажанів до золотавості на сковороді або грилі.

Крок 3 з 10

Мусака - крок 3 з 10
Олія – 20 мл, цибуля – 150 г
Розігрійте сковороду з олією. Дрібно наріжте цибулю і смажте її на середньому вогні до золотистого кольору.

Крок 4 з 10

Мусака - крок 4 з 10
Фарш – 450 г, спеції, томати консервовані – 400 г, вино червоне сухе – 120 мл, бульйон – 120 мл, цукор – 1 ч. л.
Додайте фарш до цибулі. Обсмажуйте до рум’яності, постійно помішуючи. Потім додайте орегано, корицю, перець, паприку. Влийте вино, дайте випаритися 1 хвилину. Додайте консервовані томати, бульйон і цукор. Томіть на повільному вогні 20–30 хв.

Крок 5 з 10

Мусака - крок 5 з 10
Олія – 50 мл, борошно – 85 г
Приготуйте соус бешамель. В окремій каструлі розігрійте олію. Додайте борошно, сіль. Постійно помішуючи, обсмажте до золотистості. Замість олії можна використати вершкове масло.

Крок 6 з 10

Мусака - крок 6 з 10
Молоко – 1 л, мускатний горіх – 0,3 ч. л.
Поступово вливайте тепле молоко, інтенсивно помішуючи вінчиком. Варіть на середньому вогні 5–7 хв до загустіння. Додайте мускатний горіх.

Крок 7 з 10

Мусака - крок 7 з 10
Яйце – 2 шт.
В окремій мисці змішайте кілька ложок соусу з яйцями. Потім вилийте суміш назад у бешамель і варіть ще 2 хв до ніжної кремової консистенції.

Крок 8 з 10

Мусака - крок 8 з 10
М’ясна маса, баклажани
У змащену форму викладіть половину баклажанів. Поверх них — м’ясну масу. Потім решту баклажанів.

Крок 9 з 10

Мусака - крок 9 з 10
Бешамель, панірувальні сухарі – 4 ст. л.
Залийте все соусом бешамель і рівномірно розподіліть його. Посипте зверху панірувальними сухарями. Запікайте при 180°C 45 хвилин. На бажання наприкінці ввімкніть гриль для рум’яної скоринки.

Крок 10 з 10 👨‍🍳

Мусака - крок 10 з 10
Дайте мусаці охолонути 10 хвилин. Наріжте порційно та подавайте.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot