Крок 1 з 10
![Мусака - крок 1 з 10]()
Баклажани – 600 г, фарш – 450 г
Помийте баклажани й дайте їм трохи просохнути. Фарш залиште на столі, щоб він досяг кімнатної температури.
Крок 2 з 10
![Мусака - крок 2 з 10]()
Баклажани – 600 г
Наріжте баклажани вздовж на слайси товщиною приблизно 0,5 см. Посоліть і залиште на 30 хвилин, щоб вивести гіркоту. Потім промокніть паперовим рушником. Обсмажте слайси баклажанів до золотавості на сковороді або грилі.
Крок 3 з 10
![Мусака - крок 3 з 10]()
Олія – 20 мл, цибуля – 150 г
Розігрійте сковороду з олією. Дрібно наріжте цибулю і смажте її на середньому вогні до золотистого кольору.
Крок 4 з 10
![Мусака - крок 4 з 10]()
Фарш – 450 г, спеції, томати консервовані – 400 г, вино червоне сухе – 120 мл, бульйон – 120 мл, цукор – 1 ч. л.
Додайте фарш до цибулі. Обсмажуйте до рум’яності, постійно помішуючи. Потім додайте орегано, корицю, перець, паприку. Влийте вино, дайте випаритися 1 хвилину. Додайте консервовані томати, бульйон і цукор. Томіть на повільному вогні 20–30 хв.
Крок 5 з 10
![Мусака - крок 5 з 10]()
Олія – 50 мл, борошно – 85 г
Приготуйте соус бешамель. В окремій каструлі розігрійте олію. Додайте борошно, сіль. Постійно помішуючи, обсмажте до золотистості. Замість олії можна використати вершкове масло.
Крок 6 з 10
![Мусака - крок 6 з 10]()
Молоко – 1 л, мускатний горіх – 0,3 ч. л.
Поступово вливайте тепле молоко, інтенсивно помішуючи вінчиком. Варіть на середньому вогні 5–7 хв до загустіння. Додайте мускатний горіх.
Крок 7 з 10
![Мусака - крок 7 з 10]()
Яйце – 2 шт.
В окремій мисці змішайте кілька ложок соусу з яйцями. Потім вилийте суміш назад у бешамель і варіть ще 2 хв до ніжної кремової консистенції.
Крок 8 з 10
![Мусака - крок 8 з 10]()
М’ясна маса, баклажани
У змащену форму викладіть половину баклажанів. Поверх них — м’ясну масу. Потім решту баклажанів.
Крок 9 з 10
![Мусака - крок 9 з 10]()
Бешамель, панірувальні сухарі – 4 ст. л.
Залийте все соусом бешамель і рівномірно розподіліть його. Посипте зверху панірувальними сухарями. Запікайте при 180°C 45 хвилин. На бажання наприкінці ввімкніть гриль для рум’яної скоринки.
Крок 10 з 10 👨🍳
![Мусака - крок 10 з 10]()
Дайте мусаці охолонути 10 хвилин. Наріжте порційно та подавайте.