Малосольні огірки

Інгредієнти

на 10 порції

  • Огірки 1 кг
  • Часник 4 зубчики
  • Кріп з парасольками 20 г
  • Сіль не йодована 80 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Малосольні огірки

10 хвилин

Малосольні огірки — це класика літа. Вони хрумкі, ароматні та дуже прості в приготуванні. Вам знадобиться лише кілька інгредієнтів, трішки терпіння — і вже за добу ви зможете насолоджуватись свіжим літнім смаком.

Харчова цінність порції

  • Ккал11
  • Білки0.5г
  • Жири0.1г
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 4

Малосольні огірки - крок 1 з 4
Огірки – 1 кг, вода
Замочіть огірки на 1 годину в холодній воді, щоб вони “освіжилися” і стали хрумкими.

Крок 2 з 4

Малосольні огірки - крок 2 з 4
Часник – 4 зубчики, кріп з парасольками – 20 г
В огірків відріжте хвостики, часник почистьте, кріп промийте. Добре вимийте дві літрові банки та дві пластикові кришки з харчовою содою, ретельно сполосніть. Можна замість банок використати великий зип-пакет.

Крок 3 з 4

Малосольні огірки - крок 3 з 4
Сіль – 80 г, вода – 2,5 л
Закладіть у банки або зіп-пакет часник і кріп. Потім додайте огірки, розміщуючи їх щільно. Засипте сіль поверх огірків, залийте холодною водою. Закрийте банку капроновою кришкою чи застебніть зип-пакет і добре потрусіть до розчинення солі. Поставте в темне місце з кімнатною температурою на добу. Періодично струшуйте банку чи пакет.

Крок 4 з 4 👨‍🍳

Малосольні огірки - крок 4 з 4
Після 24 годин малосольні огірки готові до подачі. Зберігати їх слід у холодильнику.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot