Лінгвіні з устрицями

Інгредієнти

на 2 порції

  • Паста лінгвіні 100 г
  • Устриці в панцирях 6 шт.
  • Томати чері або пікаділлі 5 шт.
  • Часник 4 зубчики
  • Петрушка 30 г
  • Біле вино 30 мл
  • Оливкова олія 40 мл
  • Перець чилі 1 шт
  • Сіль 3 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Лінгвіні з устрицями

25 хвилин

Вишукана середземноморська страва, що поєднує морський смак устриць, солодкість томатів та пікантність білого вина. Підійде для особливої вечері або для того, щоб просто влаштувати собі гастросвято серед тижня. Готуйте за рецептом Марко Черветті.

Харчова цінність порції

  • Ккал127
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи15г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 11

Лінгвіні з устрицями - крок 1 з 11
Устриці – 6 шт.
Підготуйте устриці: відкрийте панцир спеціальним ножем, злийте сік у чашу, але залиште устриці в раковинах, аби вони ще пустили трохи рідини. Цю рідину вже зливати не треба. Марко Черветті використовує устриці Fin de Clair №3.

Крок 2 з 11

Лінгвіні з устрицями - крок 2 з 11
Паста лінгвіні – 100 г, вода – 1 л, сіль – 3 г
Відваріть лінгвіні в підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці.

Крок 3 з 11

Лінгвіні з устрицями - крок 3 з 11
Петрушка – 30 г, часник – 4 зубчики
Подрібніть часник та петрушку. Петрушку нарізайте дуже дрібно.

Крок 4 з 11

Лінгвіні з устрицями - крок 4 з 11
Часник – 4 зубчики, томати чері – 5 шт., оливкова олія – 20 мл
На пательні розігрійте олію, додайте часник. Через хвилину — розрізані навпіл томати. Обсмажте до легкої скоринки.

Крок 5 з 11

Лінгвіні з устрицями - крок 5 з 11
Устриці – 5 шт.
Дістаньте м’ясо з 5 устриць, наріжте його дрібно. Шосту устрицю залиште цілою для подачі.

Крок 6 з 11

Лінгвіні з устрицями - крок 6 з 11
Паста – 100 г, вода з пасти – 50 мл (за потреби)
Додайте зварені лінгвіні до сковороди з томатами, підлийте трохи води, в якій варилася паста.

Крок 7 з 11

Лінгвіні з устрицями - крок 7 з 11
Біле вино – 30 мл
Влийте вино, дайте йому випаруватися протягом 2 хвилин на середньому вогні.

Крок 8 з 11

Лінгвіні з устрицями - крок 8 з 11
Подрібнені устриці, сік устриць – усе разом
Додайте устриці й рідину, яка з них вийшла, на пательню до пасти.

Крок 9 з 11

Лінгвіні з устрицями - крок 9 з 11
Петрушка – 30 г
Додайте подрібнену петрушку, акуратно перемішайте все разом.

Крок 10 з 11

Лінгвіні з устрицями - крок 10 з 11
Устриця – 1 шт., чилі – 1 см, оливкова олія – 20 мл
Викладіть лінгвіні на порційні тарілки, зверху – устрицю в панцирі. Прикрасьте петрушкою, збризніть олією й додайте подрібнений перець чилі, якщо любите приємну гостринку.

Крок 11 з 11 👨‍🍳

Лінгвіні з устрицями - крок 11 з 11
Подавайте одразу, поки паста гаряча.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot