Крок 1 з 11
![Лінгвіні з устрицями - крок 1 з 11]()
Устриці – 6 шт.
Підготуйте устриці: відкрийте панцир спеціальним ножем, злийте сік у чашу, але залиште устриці в раковинах, аби вони ще пустили трохи рідини. Цю рідину вже зливати не треба. Марко Черветті використовує устриці Fin de Clair №3.
Крок 2 з 11
![Лінгвіні з устрицями - крок 2 з 11]()
Паста лінгвіні – 100 г, вода – 1 л, сіль – 3 г
Відваріть лінгвіні в підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці.
Крок 3 з 11
![Лінгвіні з устрицями - крок 3 з 11]()
Петрушка – 30 г, часник – 4 зубчики
Подрібніть часник та петрушку. Петрушку нарізайте дуже дрібно.
Крок 4 з 11
![Лінгвіні з устрицями - крок 4 з 11]()
Часник – 4 зубчики, томати чері – 5 шт., оливкова олія – 20 мл
На пательні розігрійте олію, додайте часник. Через хвилину — розрізані навпіл томати. Обсмажте до легкої скоринки.
Крок 5 з 11
![Лінгвіні з устрицями - крок 5 з 11]()
Устриці – 5 шт.
Дістаньте м’ясо з 5 устриць, наріжте його дрібно. Шосту устрицю залиште цілою для подачі.
Крок 6 з 11
![Лінгвіні з устрицями - крок 6 з 11]()
Паста – 100 г, вода з пасти – 50 мл (за потреби)
Додайте зварені лінгвіні до сковороди з томатами, підлийте трохи води, в якій варилася паста.
Крок 7 з 11
![Лінгвіні з устрицями - крок 7 з 11]()
Біле вино – 30 мл
Влийте вино, дайте йому випаруватися протягом 2 хвилин на середньому вогні.
Крок 8 з 11
![Лінгвіні з устрицями - крок 8 з 11]()
Подрібнені устриці, сік устриць – усе разом
Додайте устриці й рідину, яка з них вийшла, на пательню до пасти.
Крок 9 з 11
![Лінгвіні з устрицями - крок 9 з 11]()
Петрушка – 30 г
Додайте подрібнену петрушку, акуратно перемішайте все разом.
Крок 10 з 11
![Лінгвіні з устрицями - крок 10 з 11]()
Устриця – 1 шт., чилі – 1 см, оливкова олія – 20 мл
Викладіть лінгвіні на порційні тарілки, зверху – устрицю в панцирі. Прикрасьте петрушкою, збризніть олією й додайте подрібнений перець чилі, якщо любите приємну гостринку.
Крок 11 з 11 👨🍳
![Лінгвіні з устрицями - крок 11 з 11]()
Подавайте одразу, поки паста гаряча.