Крильця на грилі

Інгредієнти

на 2 порції

  • Курячі крильця 400 г
  • Кетчуп 50 г
  • Солодкий соус чилі 25 г
  • Французька гірчиця 30 г
  • Олія соняшникова рафінована 20 мл
  • Мелена копчена паприка 1 ч.л.
  • Сушений часник 0.5 ч.л.
  • Цукор 1 ч.л.
  • Сіль 0.5 ч.л.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Крильця на грилі

45 хвилин

Приготуйте гострі курячі крильця на грилі вдома. Рецепт простий і швидкий, тому впорається навіть кулінар-початківець. М'ясо виходить дуже ніжним та пікантним, з апетитною хрусткою скоринкою. Поєднуйте гострі курячі крильця з овочами гриль, свіжим салатом та зеленню.

Харчова цінність порції

  • Ккал228
  • Білки14.1г
  • Жири15.6г
  • Вуглеводи6.5г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 10

Крильця на грилі - крок 1 з 10
Курячі крильця 400 г
Помийте курячі крильця під проточною водою, обсушіть за допомогою паперових рушників. Відріжте у крилець третю фалангу, якщо вона є. Перекладіть м'ясо в глибокий посуд.

Крок 2 з 10

Крильця на грилі - крок 2 з 10
Кетчуп 50 г, солодкий соус чилі 25 г
В окремому посуді з'єднайте кетчуп та солодкий соус чилі. Кількість гострого соусу регулюйте до свого смаку.

Крок 3 з 10

Крильця на грилі - крок 3 з 10
Французька гірчиця 30 г, олія 20 мл
Влийте в маринад рафіновану олію. Додайте французьку гірчицю.

Крок 4 з 10

Крильця на грилі - крок 4 з 10
Цукор 1 ч. л., сіль 0,5 ч. л., мелена копчена паприка 1 ч. л., сушений часник 0,5 ч. л.
Всипте в маринад трохи цукру та сіль. Додайте копчену паприку та сухий часник для аромату.

Крок 5 з 10

Крильця на грилі - крок 5 з 10
Перемішайте маринад до однорідності.

Крок 6 з 10

Крильця на грилі - крок 6 з 10
Полийте курячі крильця готовим гострим маринадом.

Крок 7 з 10

Крильця на грилі - крок 7 з 10
Перемішайте м'ясо з маринадом і залиште курячі крильця за кімнатної температури на 30 хв. Якщо ви плануєте маринувати м'ясо довше, накрийте його кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник.

Крок 8 з 10

Крильця на грилі - крок 8 з 10
Розігрійте електричний гриль до 190 градусів. За допомогою силіконового пензлика змастіть пластини гриля невеликою кількістю олії. Викладіть на розігрітий гриль мариновані курячі крильця на невеликій відстані один від одного.

Крок 9 з 10

Крильця на грилі - крок 9 з 10
Закрийте електрогриль, готуйте м'ясо 8-10 хвилин залежно від розмірів курячих крилець. Перевірте готовність м'яса, встромивши в нього лезо ножа. Якщо витікає прозорий сік, курка готова.

Крок 10 з 10 👨‍🍳

Крильця на грилі - крок 10 з 10
Неймовірно апетитні курячі крильця в гострому маринаді подавайте гарячими зі свіжими овочами. Смачним доповненням стане соус із натурального йогурту із зеленню.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot