Ловіть -10% на перше замовлення в «Сільпо»! Не проґавте вигоду 😉

Кіш із сиром та шпинатом

Інгредієнти

на 8 порції

  • Пшеничне борошно 200 г
  • Вершкове масло 130 г
  • Сметана 20% 1 ст.л.
  • Сіль 0.5 ч.л.
  • Шпинат свіжий 200 г
  • Зелена цибуля 25 г
  • Кріп 12 г
  • Петрушка 13 г
  • Сир фета 150 г
  • Курячі яйця 3 шт.
  • Вершки 15% 200 г
  • Чорний мелений перець 0.25 ч.л.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Кіш із сиром та шпинатом

3 год 20 хв

Відкритий пиріг під назвою кіш – класика французької кухні, яку ви легко повторите вдома. Тільки уявіть: хрумка пісочна основа, соковитий шпинат і ніжна яєчно-вершкова заливка із солонуватою фетою. Випічка універсальна: на сніданок, як перекус на роботу або ж на святковий стіл.

Харчова цінність порції

  • Ккал247
  • Білки6.8г
  • Жири17.3г
  • Вуглеводи16.1г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 8

Кіш із сиром та шпинатом - крок 1 з 8
Пшеничне борошно — 200 г, сіль — 0,5 ч. л., вершкове масло — 100 г, сметана — 1 ст. л.
Просійте борошно в глибоку миску, додайте сіль. Холодне масло натріть на великій тертці, швидко перетріть із борошном до крихти. Додайте сметану й зберіть у кулю. Замісіть однорідне, еластичне тісто.

Крок 2 з 8

Кіш із сиром та шпинатом - крок 2 з 8
Розкачайте тісто між двома листами пергаменту у коло діаметром 28 см. Перекладіть у форму діаметром 24 см, сформуйте бортики. Наколіть основу виделкою й поставте в холодильник на 30 хв

Крок 3 з 8

Кіш із сиром та шпинатом - крок 3 з 8
Шпинат — 200 г, зелена цибуля — 25 г, кріп — 12 г, петрушка — 13 г, вершкове масло — 30 г
Шпинат і зелень помийте, обсушіть, листя відділіть від стебел і крупно наріжте. Цибулю наріжте тонкими кільцями. Розігрійте сковороду з маслом. Помішуючи, пасеруйте зелень 3 хв. Зніміть з вогню та остудіть.

Крок 4 з 8

Кіш із сиром та шпинатом - крок 4 з 8
Сир фета — 150 г
У прохололу зелень покришіть фету і перемішайте начинку.

Крок 5 з 8

Кіш із сиром та шпинатом - крок 5 з 8
Яйця — 3 шт., вершки — 200 мл, сіль, чорний мелений перець — 0,25 ч. л.
У мисці вінчиком змішайте яйця з вершками, додайте перець і за потреби щіпку солі (зважайте на солоність фети).

Крок 6 з 8

Кіш із сиром та шпинатом - крок 6 з 8
Рівномірно розподіліть шпинат із фетою по основі. Залийте основу заливкою — вона має повністю покрити начинку.

Крок 7 з 8

Кіш із сиром та шпинатом - крок 7 з 8
Випікайте в розігрітій до 180 °C духовці 40–45 хвилин.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Кіш із сиром та шпинатом - крок 8 з 8
Злегка остудіть у формі, потім акуратно дістаньте, перекладіть на тарілку та наріжте порційно. Подавайте кіш теплим або охолодженим.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot