Гомбовці з лохиною

Інгредієнти

на 4 порції

  • Сир кисломолочний 9% 500 г
  • Яйце 1 шт.
  •  Борошно пшеничне 145 г
  • Лохина 100 г
  • Сіль 0.5 ч.л.
  •  Сухарі панірувальні 60 г
  •  Масло вершкове 40 г
  •  Йогурт грецький 100 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Гомбовці з лохиною

40 хвилин

Гомбовці з лохиною — це ніжні сирні кульки із соковитою ягідною начинкою. Страва ідеально пасує для сніданку або десерту, коли хочеться чогось м’якого, солодкого й домашнього.

Харчова цінність порції

  • Ккал170
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи20г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Гомбовці з лохиною  - крок 1 з 6
Лохина – 100 г, сир – 500 г
Промийте лохину й обсушіть. Якщо сир має надмірну вологість, відтисніть його через марлю, щоб гомбовці добре тримали форму

Крок 2 з 6

Гомбовці з лохиною  - крок 2 з 6
Сир – 500 г, яйце – 1 шт., борошно – 145 г
Перекладіть сир у миску, розімніть товкачиком для картоплі. Додайте яйце та борошно, замісіть тісто. Викладіть його на присипану борошном поверхню, сформуйте валики та наріжте на 15 частин.

Крок 3 з 6

Гомбовці з лохиною  - крок 3 з 6
Лохина – 100 г
Сформуйте з кожного шматочка тіста кульку, злегка сплюсніть її. Покладіть у центр по 1 ягоді лохини, заліпіть краї та сформуйте круглі гомбовці.

Крок 4 з 6

Гомбовці з лохиною  - крок 4 з 6
Сухарі панірувальні – 60 г, масло вершкове – 40 г
На сковороді розтопіть вершкове масло. Додайте сухарі та обсмажуйте на середньому вогні до рум’яного кольору. Відставте з плити.

Крок 5 з 6

Гомбовці з лохиною  - крок 5 з 6
Сіль – 0,5 ч. л., вода
Закип’ятіть у каструлі воду, додайте сіль. Обережно опустіть гомбовці та варіть близько 5 хвилин після спливання.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Гомбовці з лохиною  - крок 6 з 6
Йогурт грецький – 100 г, обсмажені сухарі – 60 г
Готові гомбовці викладіть на тарілку. Полийте грецьким йогуртом та посипте обсмаженими крихтами. Подавайте теплими.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot