Цвіклі

Інгредієнти

на 6 порції

  • Буряк 3 шт.
  • Хрін консервований 1 шт.
  • Лимон 1/2 шт.
  • Цукор 1 ч.л.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Кмин 2 г

Цвіклі

110 хвилин

Цвіклі — традиційна великодня закуска до м'ясних страв. Цю старовинну страву готують із тертих буряків та хрону, а використовують як соус до буженини, домашньої ковбаси, холодцю чи запеченої курки. Гостра й ароматна закуска не лише доповнює смак основних страв, а й символізує очищення та відродження.

Харчова цінність порції

  • Ккал50
  • Білки1.5г
  • Жири0.3г
  • Вуглеводи11.5г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 13

Цвіклі - крок 1 з 13
Буряк 3 шт.
Буряк ретельно помийте, не зрізайте хвостики, щоб утримати сік всередині. Загорніть кожен коренеплід окремо у фольгу, перекладіть у жароміцну форму для запікання. Поставте овочі у розігріту до 180 градусів духовку. Молодий буряк запікайте приблизно 40 хвилин, старі овочі – протягом 1 години. Також буряк можна відварити до готовності.

Крок 2 з 13

Цвіклі - крок 2 з 13
Остудіть овочі до кімнатної температури, почистьте від шкірки, подрібніть на тертці з середнім полотном.

Крок 3 з 13

Цвіклі - крок 3 з 13
Залиште овочі за кімнатної температури на 30 хв, щоб буряк пустив сік. Потім відкиньте терті овочі на дрібне сито, щоб забрати зайвий сік.

Крок 4 з 13

Цвіклі - крок 4 з 13
Корінь хрону 2 шт. або хрін консервований 1 ч.л.
Корінь хрону ретельно помийте, почистьте ножем. Для зручності розріжте корінь на невеликі шматочки. Якщо у вас немає свіжого кореня хрону, переходьте відразу до кроку 7 і використовуйте консервований хрін із крамниці.

Крок 5 з 13

Цвіклі - крок 5 з 13
Додайте шматочки хрону в чашу подрібнювача.

Крок 6 з 13

Цвіклі - крок 6 з 13
Перемеліть інгредієнти в дрібну стружку за допомогою блендера. Також можна подрібнити хрін на тертці.

Крок 7 з 13

Цвіклі - крок 7 з 13
Перекладіть подрібнений хрін до тертих овочів. Пропорція хрону до буряка має бути така, щоб смак був не зовсім лагідний, але й не дуже гострий. Якщо свіжого кореня немає, додайте до овочів 1 чайну ложку консервованого хрону.

Крок 8 з 13

Цвіклі - крок 8 з 13
Цукор 1 ч. л., сіль 1 ч. л.
Всипте дрібну сіль та цукровий пісок. За бажанням цукор можна замінити медом.

Крок 9 з 13

Цвіклі - крок 9 з 13
Кмин 2 г
Для пікантного смаку всипте у цвіклі трохи насіння кмину, але це за вашим смаком.

Крок 10 з 13

Цвіклі - крок 10 з 13
Лимонний сік 1 ст. л.
Додайте трохи соку лимона. Його можна замінити такою ж кількістю яблучного оцту 6%.

Крок 11 з 13

Цвіклі - крок 11 з 13
Ретельно перемішайте інгредієнти, досягаючи однорідної консистенції.

Крок 12 з 13

Цвіклі - крок 12 з 13
Перекладіть закуску у скляний посуд, герметично закрийте кришкою. Поставте цвіклі у холодильник на 2-3 години, щоб вона настоялася.

Крок 13 з 13 👨‍🍳

Цвіклі - крок 13 з 13
Готову цвіклі подавай як соус до м’ясних страв чи самостійний салат. Зберігай її в холодильнику під кришкою до 3 днів.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot