Крок 1 з 13
![Цвіклі - крок 1 з 13]()
Буряк 3 шт.
Буряк ретельно помийте, не зрізайте хвостики, щоб утримати сік всередині. Загорніть кожен коренеплід окремо у фольгу, перекладіть у жароміцну форму для запікання. Поставте овочі у розігріту до 180 градусів духовку. Молодий буряк запікайте приблизно 40 хвилин, старі овочі – протягом 1 години. Також буряк можна відварити до готовності.
Крок 2 з 13
![Цвіклі - крок 2 з 13]()
Остудіть овочі до кімнатної температури, почистьте від шкірки, подрібніть на тертці з середнім полотном.
Крок 3 з 13
![Цвіклі - крок 3 з 13]()
Залиште овочі за кімнатної температури на 30 хв, щоб буряк пустив сік. Потім відкиньте терті овочі на дрібне сито, щоб забрати зайвий сік.
Крок 4 з 13
![Цвіклі - крок 4 з 13]()
Корінь хрону 2 шт. або хрін консервований 1 ч.л.
Корінь хрону ретельно помийте, почистьте ножем. Для зручності розріжте корінь на невеликі шматочки. Якщо у вас немає свіжого кореня хрону, переходьте відразу до кроку 7 і використовуйте консервований хрін із крамниці.
Крок 5 з 13
![Цвіклі - крок 5 з 13]()
Додайте шматочки хрону в чашу подрібнювача.
Крок 6 з 13
![Цвіклі - крок 6 з 13]()
Перемеліть інгредієнти в дрібну стружку за допомогою блендера. Також можна подрібнити хрін на тертці.
Крок 7 з 13
![Цвіклі - крок 7 з 13]()
Перекладіть подрібнений хрін до тертих овочів. Пропорція хрону до буряка має бути така, щоб смак був не зовсім лагідний, але й не дуже гострий. Якщо свіжого кореня немає, додайте до овочів 1 чайну ложку консервованого хрону.
Крок 8 з 13
![Цвіклі - крок 8 з 13]()
Цукор 1 ч. л., сіль 1 ч. л.
Всипте дрібну сіль та цукровий пісок. За бажанням цукор можна замінити медом.
Крок 9 з 13
![Цвіклі - крок 9 з 13]()
Кмин 2 г
Для пікантного смаку всипте у цвіклі трохи насіння кмину, але це за вашим смаком.
Крок 10 з 13
![Цвіклі - крок 10 з 13]()
Лимонний сік 1 ст. л.
Додайте трохи соку лимона. Його можна замінити такою ж кількістю яблучного оцту 6%.
Крок 11 з 13
![Цвіклі - крок 11 з 13]()
Ретельно перемішайте інгредієнти, досягаючи однорідної консистенції.
Крок 12 з 13
![Цвіклі - крок 12 з 13]()
Перекладіть закуску у скляний посуд, герметично закрийте кришкою. Поставте цвіклі у холодильник на 2-3 години, щоб вона настоялася.
Крок 13 з 13 👨🍳
![Цвіклі - крок 13 з 13]()
Готову цвіклі подавай як соус до м’ясних страв чи самостійний салат. Зберігай її в холодильнику під кришкою до 3 днів.