Банановий фостер з морозивом

Інгредієнти

на 4 порції

  • Масло вершкове 115 г
  • Цукор тростинний 100 г
  • Банани 4 шт.
  • Ром темний 60 мл
  • Морозиво ванільне 400 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Банановий фостер з морозивом

15 хвилин

Банановий фостер — це гарячий десерт з карамелізованими бананами з ромом, що подається з ванільним морозивом. Ідеальне поєднання теплого соусу та холодної ніжності — для ефектного завершення вечері.

Харчова цінність порції

  • Ккал210
  • Білки
  • Жири10г
  • Вуглеводи28г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 5

Банановий фостер з морозивом - крок 1 з 5
Масло – 115 г, цукор – 100 г, банани – 4 шт., ром – 60 мл, морозиво – 400 г
Підготуйте всі інгредієнти: почистьте банани, підготуйте ром та відміряйте решту продуктів. Морозиво дістаньте з морозилки, щоб трохи підтануло.

Крок 2 з 5

Банановий фостер з морозивом - крок 2 з 5
Банани – 4 шт.
Кожен банан розріжте навпіл уздовж. Має вийти 8 довгих половинок.

Крок 3 з 5

Банановий фостер з морозивом - крок 3 з 5
Масло – 115 г, цукор – 100 г
Розтопіть масло у великій сковороді на середньому вогні. Додайте цукор і готуйте, помішуючи або злегка похитуючи сковороду, до золотистої карамелі — приблизно 3 хвилини.

Крок 4 з 5

Банановий фостер з морозивом - крок 4 з 5
Банани – 4 шт., ром – 60 мл
Викладіть банани зрізом донизу в карамель. Обережно обсмажуйте 3,5 хвилини, потім переверніть і готуйте ще 2,5 хвилини. Зніміть сковороду з вогню, влийте ром, поверніть на плиту й нагрівайте 10 секунд. На бажання обережно підпаліть пари рому (робити це можна лише на сталевій або чавунній сковороді).

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Банановий фостер з морозивом - крок 5 з 5
Морозиво – 400 г
Викладіть банани на тарілки, полийте карамельним соусом і подавайте з кулькою ванільного морозива.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot