Том-ям з креветками

Інгредієнти

на 2 порції

  • Курячий бульйон 125 мл
  • Паста том-ям 50 г
  • Імбир 15 г
  • Червоний перець чилі 1 шт.
  • Зубки часнику 3 шт.
  • Креветки свіжоморожені нечищені 300 г
  • Гливи 120 г
  • Томати 1 шт
  • Цибуля 1/2 шт
  • Цукор 1 ч.л.
  • Соус рибний 3 ст.л.
  • Лайм 2 шт.
  • Кінза свіжа за смаком
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Том-ям з креветками

15 хвилин

Легендарний суп тайської кухні том-ям легко приготувати на власній кухні. З нашим простим рецептом ви перенесетеся в Таїланд за 15 хвилин.

Харчова цінність порції

  • Ккал323
  • Білки36г
  • Жири
  • Вуглеводи39г

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 4

Том-ям з креветками - крок 1 з 4
Креветки свіжоморожені нечищені 300 г, 3 зубки часнику, імбир 15 г, бульйон 125 мл, вода 750 мл
Розморожені креветки почистьте. Голови й панцирі складіть каструлю. Додайте подрібнені часник, імбир, бульйон і воду. Поставте на вогонь і варіть 10 хв після закипання. Потім процідіть.

Крок 2 з 4

Том-ям з креветками - крок 2 з 4
Томат 1 шт., цибуля 1/2 шт., гливи 120 г
Поки вариться бульйон, подрібніть цибулю, томат і гливи.

Крок 3 з 4

Том-ям з креветками - крок 3 з 4
Паста том-ям 50 г, цукор 1 ч.л., рибний соус 3 ст.л., сік лайма 3 ст.л., м’ясо креветок
Додайте в проціджений бульйон пасту том-ям, яка містить всі потрібні спеції, цибулю і гриби. За 3 хв додайте томат і варіть 1 хв. Додайте м’ясо сирих креветок і варіть 2 хв. Додайте цукор і рибний соус, варіть 1 хв. Додайте сік лайма. Скуштуйте і збалансуйте смак сіллю або цукром. Вимкніть вогонь.

Крок 4 з 4 👨‍🍳

Том-ям з креветками - крок 4 з 4
Кінза до смаку, перець чилі 1 шт., лайм ½ шт.
Насипте том-ям в тарілки, присипте кінзою. Подавайте зі шматочком лайма і чилі.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot