Буженина

Інгредієнти

на 10 порції

  • Свинячий ошийок 1 кг
  • Часник 1 головка
  • Приправа до мʼяса 20 г
  • Паприка мелена 10 г
  • Перець червоний мелений 20 г
  • Перець чорний мелений 10 г
  • Сіль 20 г
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Буженина

90 хвилин

Буженина — класична м’ясна страва, яка чудово пасує до святкового столу, особливо на Великдень. Соковите м’ясо з ароматними спеціями готується просто, але має ефектний вигляд і смакує по-особливому. Ідеальний варіант, щоб пригостити рідних чимось смачним і ситним.

Харчова цінність порції

  • Ккал352
  • Білки33г
  • Жири22г
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 4

Буженина - крок 1 з 4
Почистьте часник і наріжте брусочками. Змішайте приправу для свинини, паприку, перці й сіль. М’ясо нагрійте до кімнатної температури, промийте й обсушіть паперовими рушниками.

Крок 2 з 4

Буженина - крок 2 з 4
Вузьким гострим ножем зробіть в ошийку глибокі надрізи. Брусочки часнику обваляйте в суміші спецій і вкладіть у надрізи. Спеції змішайте з олією і натріть цією сумішшю м’ясо. Загорніть ошийок у харчову плівку і залишіть при кімнатній температурі маринуватися на 2 год.

Крок 3 з 4

Буженина - крок 3 з 4
Розігрійте духовку до 200°C. Зніміть плівку з м’яса і перекладіть його у форму для запікання. Запікайте 20 хв при 200°C, потім зменште температуру до 140°C і запікайте ще 60-70 хв.

Крок 4 з 4 👨‍🍳

Буженина - крок 4 з 4
Щойно спечену буженину перекладіть на блюдо, накрийте фольгою і дайте постояти 15 хв. Потім наріжте скибочками і подавайте.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot