Лазанья

Інгредієнти

на 6 порції

  • М’ясний фарш 800 г
  • Томати 4 шт.
  •  Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
  •  Листи для лазаньї 10 шт.
  •  Оливкова олія 30 мл
  • Сир твердий 150 г
  •  Масло вершкове 100 г
  •  Молоко 500 мл
  •  Борошно пшеничне 40 г
  •  Сіль 5 г
  •  Перець чорний мелений за смаком
  •  Перець чорний, горошок 2 г
  • Мелений мускатний горіх 1 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Лазанья

90 хвилин

Класична італійська страва з шарами ніжної пасти, соковитого м’ясного соусу та ніжної бешамелі, запечена в духовці до золотистої скоринки. Знадобиться фарш і трішки натхнення.

Харчова цінність порції

  • Ккал185
  • Білки10г
  • Жири10г
  • Вуглеводи15г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 9

Лазанья - крок 1 з 9
Листи для лазаньї – 10 шт., сіль – 2 г
Зваріть листи лазаньї до стану аль денте, опускаючи їх у киплячу підсолену воду по 2–3 штуки за раз. Варіть на 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці. Викладіть на рушник, щоб підсохли.

Крок 2 з 9

Лазанья - крок 2 з 9
Оливкова олія – 15 мл, цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
Дрібно наріжте цибулю та обсмажте на половині оливкової олії до м’якості.

Крок 3 з 9

Лазанья - крок 3 з 9
Оливкова олія – 15 мл, м’ясний фарш – 800 г, сіль, перець чорний мелений – за смаком
В іншій сковороді обсмажте фарш з рештою олії, посоліть і поперчіть. Під час обсмажування розбивайте великі грудки фаршу.

Крок 4 з 9

Лазанья - крок 4 з 9
Томати – 4 шт., перець чорний, горошок – 2 г
Зніміть шкірку з томатів: опустіть їх в окріп на 30 секунд — так шкірку буде просто зняти. Наріжте томати та додайте до цибулі. Тушкуйте кілька хвилин, додайте кілька горошин чорного перцю. З’єднайте з фаршем, перемішайте й випаруйте зайву вологу.

Крок 5 з 9

Лазанья - крок 5 з 9
Масло вершкове – 100 г, борошно пшеничне – 40 г
У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте борошно і смажте, помішуючи, 3–5 хв до золотистого кольору.

Крок 6 з 9

Лазанья - крок 6 з 9
Молоко – 500 мл, сіль, перець чорний мелений – за смаком, мелений мускатний горіх – 1 г
Поступово вливайте до борошна молоко, постійно помішуючи, щоб уникнути грудочок. Доведіть до загустіння, посоліть і поперчіть, на бажання додайте щіпку меленого мускатного горіха. Це буде соус бешамель.

Крок 7 з 9

Лазанья - крок 7 з 9
Соус бешамель, листи лазаньї, м’ясний фарш
На дно форми викладіть трохи соусу бешамель, потім лист лазаньї, далі фарш, знову бешамель.

Крок 8 з 9

Лазанья - крок 8 з 9
Сир твердий – 150 г
Повторіть шари, доки не закінчаться інгредієнти. Останній шар — лист лазаньї, бешамель і рясно натертий сир.

Крок 9 з 9 👨‍🍳

Лазанья - крок 9 з 9
Запікайте лазанью у розігрітій до 180°C духовці 20–25 хвилин до золотистої скоринки. Перед подачею дайте страві постояти 5–10 хвилин, щоб шари стабілізувалися.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot