Аджика

Інгредієнти

на 10 порції

  • Томати 2 кг
  • Перець болгарський червоний 2 кг
  • Часник 100 г
  • Червоний перець чилі 4 шт.
  • Сіль 1 ст.л.
  • Цукор 1 ст.л.
  • Олія соняшникова 100 мл
  • Яблучний оцет 50 мл
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Аджика

40 хвилин

Домашня аджика — неперевершений соус до м’яса, картоплі та інших страв. Приготуйте аджику з помідорів, солодкого та гострого перцю й часнику за цим простим рецептом. Гостроту аджики можна регулювати, змінюючи кількість перцю чилі.

Харчова цінність порції

  • Ккал70
  • Білки1.5г
  • Жири4.5г
  • Вуглеводи6.8г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 7

Томати — 2 кг, перець болгарський — 2 кг, перець чилі — 4 шт., часник — 100 г
Помийте всі овочі й витріть рушником. Болгарський перець почистьте від насіння та плодоніжок, наріжте шматками. Томати поріжте на четвертини. Часник почистьте. Перець чилі чистити від насіння не потрібно.

Крок 2 з 7

У блендері або м’ясорубці подрібніть всі овочі, крім часнику.

Крок 3 з 7

Перекладіть подрібнені овочі в каструлю з товстим дном. Варіть 15–30 хв від часу закипання на середньому вогні.

Крок 4 з 7

Сіль — 0.5 ст. л., цукор — 1 ст. л., олія — 100 мл, часник — 100 г, яблучний оцет — 50 мл
Часник пропустіть через прес або перебийте в блендері. Додайте до овочів разом з цукром, олією та половиною порції солі. Варіть ще 10–15 хв на невеликому вогні (аджика повинна повільно кипіти). Наприкінці влийте яблучний оцет.

Крок 5 з 7

Скуштуйте аджику, при необхідності додайте решту солі або трохи цукру. На бажання аджику можна варити довше варити для густішої текстури.

Крок 6 з 7

4 банки по 0,5 л, 4 металеві кришки
Простерилізуйте баночки і металеві кришки. Наприклад, залийте їх холодною водою, доведіть до кипіння і прокип’ятіть 15 хв. Потім дайте просохнути. Також можна простерилізувати банки (але не кришки!) в мікрохвильовці: чисті й сухі баночки поставте в мікрохвильову піч на середню потужність на 2-3 хв. Потім дайте їм охолонути у мікрохвильовці.

Крок 7 з 7 👨‍🍳

Аджика - крок 7 з 7
Перекладіть готову аджику в стерилізовані банки, щільно закрийте кришками. Зберігайте в холодильнику або темному прохолодному місці.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot